sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Aurinkopäivän suolainen herkku

AURINKOPÄIVÄNPIIRAKKA
Pohja: 150g voita
3dl jauhoja
3Rkl kylmää vettä
Täyte: Tomaattia paseerattuna puolipurkkia
peperonia puolikas puikulaa viipaloituna
4 kypsää tomaattia viipaleina 200g vahvaa juustoa
puolikas sipulia ohuina renkaina
200g vahvaa juustoa raasteena sekä esim mozzarellaraastetta n75g
oreganoa n2-3 tl
timjamia puoli tl
merisuolaa ripaus
fetakuutioita n90g esim apetina aurinkokuivattutomaatti versio on kiva
päälle huntu parmesania ja jos tykkäät mustia oliiveja viipaleina
Anna taikinan seista jääkaapissa n 45 min ennen kuin levität piirakkavuokaan paperin päälle
laita täyte luettelon järjestyksessä pohjan päälle
Paista n175-200 riippuu uunistasi keski-ala lämpö n 30 min
-Nauti !

10 kommenttia:

  1. Voi, on varmasti hyvää! Ehkä juhannuksena kokeilen.

    VastaaPoista
  2. Pipsa: Kannattaa kokeilla:)

    Maahiska : Kiitos kuopus on ihana!

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta! Vaikuttaa herkulliselta :)

    Kuopuksesi on suloinen!

    VastaaPoista
  4. Namskis! Kokeilenkin tulevalla viikolla ainekset ovat juuri sellaisia mitä meiltä löytyy aina kaapista :) Kiitos sinulle Maria !
    Täällä myös podettu "prinsessakrapulaa" olipahan hienot juhlat. Seurasin koko paketin ruotsin kanavalta ja olivat tehneet tosi kivan kokonaisuuden.
    Voima rutistus huomiselle päivälle, toivon niin toivon että kaikki menisi parhain päin <3

    VastaaPoista
  5. Marie: Kiitos toivotuksistasi!Pakko tunnustaa että vähän pelottaa kun vihdoinkin tulee ihan tarkkaa tietoa käden tilanteesta.Mutta tuo eilinen juhla kaikkineen kantaa arkeenkin oli niin hyvänmielen juhlat noilla hienoilla nuorilla!

    VastaaPoista
  6. Kiitos! Vaikuttaa hyviältä, juuri kaikkea, mistä tykkään!

    VastaaPoista
  7. Maria kaikkea hyvää toivon päivääsi <3
    Tuokoon sinulle kaiken sen minkä tarvitset! Lämpimin ajatuksin.
    Marie

    VastaaPoista
  8. Nam! Tätä herkkua olisi ihana syödä juhannuksena.

    VastaaPoista
  9. Himalainen :Tätä leivon minä myöskin jo uudelleen-on tosi hyvää myös kylmänä esim piknikillä :)

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi