perjantai 9. heinäkuuta 2010

Hyvää leipää


Tämä on kesälöytöni ohje ,jota olen jo kolme satsia paistellut ja hyvää kuumana mutta paranee vanhetessaan eli hyvää paahdettunakin

Erittäin rapeakuorinen leipä,jonka sisus on kiinteänpehmeä( sanoo Mies:))

2 leipää tai yksi iso ja kaksi pientä

7 1/2 dl haaleaa vettä
50g hiivaa
1rkl sokeria
1 1/2 rkl suolaa
3rkl oliiviöljyä
n kilo vehnäjauhoja (olen laittanut välillä mukaan n1dl ruislesettä)

Liuota hiiva haaleaan veteen.Lisää sokeri,suola ja oliiviöljy.Vaivaa jauhoja taikinaan kunnes se on on kevyt ja kimmoisa. Peitä hyvin kelmulla tai napakalla liinalla.Ja anna kohota rauhassa reilu tunti.Kumoa pöydälle jaa kahtia .Vaivaa palat tosi hyvin!ja muotoile miten haluat(itse teen pötkylän ja pari palloa).Nosta leivät pellille ja anna nousta liinan alla vähintään puolituntia.Paista 200 alatasolla 30-40 minuuttia.Jäähdytä ehdottomasti ritilällä.Leivän päälle voi laittaa mitä vaan ennen paistamista.Mä ripottelen vähän jauhoja.Ja valmiina sitten laitan mitä mieli tekee..

Tuoksuu ihanalta meillä taas tänä aamuna-saan ehkä pian seuraa nukkuvista tyttäristä...

4 kommenttia:

  1. Itse tehty leipä on paras maku koko maailmassa ♥

    VastaaPoista
  2. Niin onkin Lumiomena!Ihanaa perjantaita sinulle!(olen tänään oikeassa päivässä:))

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi