- 4 1/2 dl reilusti kädenlämmintä vettä
- siihen ruokalusikallinen sokeria ja
- tl suolaa.
- Sekoita kuivahiiva pussi 3 dl vehnäjauhoja ja vatkaa seos lämpimään veteen.
- Anna seistä lämpimässä kunnes seos alkaa kuplia.
- Alusta taikina n 7-9 dl jauhoilla pehmeäksi todella pehmoiseksi .
- Lisää lopuksi 1/2 dl oliiviöljyä.Kaada taikina pellille ja anna nousta liinan alla kunnolla.
- Pistele haarukalla ja voitele pinta reippaasti oliiviöljyllä ja ripottele päälle reilusti rosmariinia ja karkeaa sormisuolaa .
- Paista 225 asteessa alatasolla n15 min. Lisään taikinaan leseitä,juustoraastetta,yrttejä-milloin mitäkin - mutta miehestä parhainta juuri näin naturel. Leivon tätä miltein joka päivä ja aamulla joku ottaa viimeisen palan...
keskiviikko 13. huhtikuuta 2011
Mamman focaccia
+saippuakuplat pihalla töiden jälkeen pienimpäni kanssa +västäräkki pyörätiellä +puhtaat lakanat sänkyyn +tyhjä leipälaatikko keskiviikko iltana ja +rosmariinileipä iltakahvin kanssa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos tästä reseptistä! ja saippuakuplamuistutuksesta, niitä tarvitaan taas :)
VastaaPoistaPikkujutut:Voi ole hyvä!Nyt juuri on saippuakupla aika kun lievä harmaus yrittää viedä kevään iloa.Halit.
VastaaPoistaSaippuakuplat - niin keväistä! Luin leipäreseptin sämpylänleipojalle ja hän kiinnostui :D
VastaaPoistaSaippula-kuplat:) ne on aivan ihania ja kiitos ohjeesta-pitää kokeilla:)
VastaaPoistaVoi kiitos reseptistä!Viimeeksi kun tein leipää mietin sinua ja sitä miten aina tuntuu olevan leipätaikina kohoamassa.Kovin kodikasta.Meillä on tehty porkkanaleipää mehulinko-innostuksen ansiosta,ei raaski heittää porkkanahaketta roskiinkaan ja tulee kosteita,pehmeitä sämpylöitä ja tiivistä,kosteaa leipää,vähän focaccia-tyyliin pellille levitettynä,yrttejä ja suolaa päällä.Mutta seuraavaksi testaan tämän!
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä, pitääkin kokeilla!!
VastaaPoistaEi ihme että tällainen herkku on jatkuvasti lopussa.. :))
Iloista keskiviikkoa!
Viimeisenä kesänä, kun me elettiin miehen kanssa vielä kahdestaan, me oltiin lomalla Liguriassa pikkuruisessa hotellissa, jonka naapurissa oli leipomo ja joka leipoi pelkästään focacciaa. Meistä tuli kanta-asiakkaita, joka päivä käveltiin pitkiä matkoja ja joka päivä meillä oli eväinä valtavat palat focacciaa :)
VastaaPoistaSe on hyvää. Just suolan ja rosmariinin kanssa. Oliivitkin on hyviä. Nam.
Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaJa ihana kuva.
<3
Namskis! Kun viime viikolla leivoin focacciaa, laitoin pinnalle myòs ohuita sipuliviipaleita. Sopi erinomaisesti.
VastaaPoista"Vuorottelija" kiittää ohjeesta! Mukavaa loppuviikkoa!
VastaaPoistaTirlittan;Sämpylä leipurille terveisiä:D
VastaaPoistamemmi:Ole hyvä ja mukavia kuplahetkiä tänä keväänä sinulle ja pienillesi!
Rimpsukaisa:Just silleen taas laitoin taikinan seoksen kuplimaan:D -meillä mies tykkää tästä leivästä kovin vaikka onkin ruisleipä miehiä-oletko vielä leiponut sitä mun rucola pizzaa?
Halit♥
Kirsikka:Oikein hyvää viikon loppusuoraa myös sinulle♥ ja kivoja leipomishetkiä!
VastaaPoistaHimalainen:Luulen että tykkäät tästäkin focacciasta.Joo ja oliivit.Niistä mä tykkään kamalasti.Ihanaa kuulla sinusta♥
Katja/Lumiomena:Olet hyvä ja kiitos:D huomasin jonkun blogin kommentti lootasta että olisit leffa seuraa vailla...?(mä voisin ehkäpä tulla:))
Lissu:Toi sipuli vihje pitääkin testata jo tänä iltana!!Kiitos!
Jaana:Ole hyvä !Ja kiva jos testaat :D mukavaa viikon loppusuoraa myös sinulle!
Oi miten ihanan kuuloinen leipä, rosmaariini on niin herkkua.
VastaaPoistaJa sinä näit jo västäräkin. Minä en ole nähnyt edes peipposta, taidan kulkea silmät kiinni.
Kiitos reseptistä! Olen joskus tehnyt samantapaista, mutta vaihtelevalla tuloksella. Yritän nyt tätä, saippuakuplia vasta kun lapsenlapsi vielä vähän kasvaa.
VastaaPoistaVästäräkkiä en välttämättä tunnistaisi vaika vastaan tulisi.
Kiitos reseptistä..
VastaaPoistaehkä kokeilen..
tuo kuplakuva on niin upean kaunis!!!
Kirjailijatar:Se on hyvää leipää,kevät kuuluu täällä aamusta iltaan.Kurkaa ja näet jo nokkosperhosenkin:D
VastaaPoistaHalit♥
Pirkko: pikkuinen meillä jo katselee kuplien lentoa ja käsi tavoittelee perään...
tää resepti on aika helpoo.Kannattaa kokeilla.
Hanne:Ole hyvä.ja kiitos♥