sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Neljäs

Lapseni on oikea ihme.Todella ihme.Odottaessani häntä olin onnettomuudessa toukokuussa,ja koko loppuodotus aikani hän oli syntymäisillään monen komplikaation takia.Olen katsonut häntä Naistenklinikan monitorioista satoja kertoja,pelännyt,valmistautunut pahimpaan kuullut ei ole mahdollisuutta ,että raskaus jatkuisi."On odotettava ihmettä" ,jopa lääkärien suusta.Syyskuun ihme syntyi 16-vuotta sitten .Vuoden hän kulki Didimus-liinani sisällä ,ei viihtynyt missään muualla.Katseli siskojaan,maailmaa sieltä.Nukkui kyljessäni.Itki tuskin koskaan.Kirkaskatseinen syyskeiju.
Vaikeuksia on ollut .En kiellä.Paljon ,rankkoja .Mutta lapsellani on kirkas katse edelleen.Luottava..Hän näkee värit liikkeinä tanssii,piirtää ,maalaa uskomattoman hyvin.On kaunein 16-vuotias.Ihanin neljäs tytär.Onnea sinulle lapseni.Joka päivä.Kiitos sinusta.

20 kommenttia:

 1. Miten kaunis teksti äidiltä. Onnea lapselle!

  Ihastuttavia kuvia, Maria, tässä ja alempana. Nyt mulla vapaapäivä, ehdin kurkistelaa tännekin. Onnellista sunnuntaita ja juhlapäivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä tekstistä!!!
  Napsin siitä kiitollisuuden,
  herkkyyden,kauneuden,nöyryyden.
  Elämä on mielenkiintoinen juttu.
  Sen sävyjä,tuoksuja,tunteita,matkoja,
  hetkiä,eikä ihmeitä lakkaa koskaan ihmettelemästä!!!
  Toisinaan ne pysäyttävä,koskettavat,
  liikuttavat,mutta onneksi harvoin ne jättävät kylmäksi.
  Elämä on hieno juttu.
  Hienoksi sen tekee ihmisen pienuus,tarvitsevaisuus,kyky nauttia pienistä asioista,olla läsnä.
  Ja sinulla se taito on!!!=O)
  Eikä pienin asia ole tytär,joka läikyttelee sydäntä.
  Sitä tuo minunkin tyttäreni tekee ja se on ihana asia se!!!
  On ihanaa,kun on ihanaa!!!
  Onnellista syntymäpäivää syyskeijulle!!!

  VastaaPoista
 3. Voih. Samaistuin tähän tekstiin aika paljon.

  Ja niin HIENOA, että nyt on näin. Hyvin. Onnea minultakin roppakaupalla.

  VastaaPoista
 4. Fun cake and yummi biscuits...I can see you are busy baking these days!

  VastaaPoista
 5. Kuinka kauniita sanoja, täynnä äidinrakkautta!

  Onnea Ihmeelle ja äidille!

  VastaaPoista
 6. Onnea minultakin. Kiitos koskettavasta tekstistäsi.

  VastaaPoista
 7. Onnea syyskeijulle ja keijuäidille. Kiitos kirjoituksesta. Sinulla on niin kauniita sanoja jakaa vieraillekin,että olet varmasti ihanin mamma. Kaunista sunnuntaita.

  VastaaPoista
 8. Onnea tälle ihanalle, kauniille lapselle. Myös siitä, että hänellä on kaltaisesti äiti.

  VastaaPoista
 9. Hyviä ja koskettavia ajatuksia kauniissa tekstissäsi! Kiitos kun jaoit kanssamme: Ihan liian usein pitää elämän pieniä ihmeitä itsestäänselvyyksinä. Kun sitten saa kuulla tai lukea näistä suuremmista, tulee hiukan avoimemmaksi olemaan kiitollinen omista "itsestäänselvyyksistään".
  Onnentoivotukset syntymäpäivälapselle ja hyvää juhlaa koko perheelle!

  VastaaPoista
 10. kiitos onnitteluista,ja kiitos äiti tästä tekstistä♥olet rakas,kiitos kun olet ollut tukena ja auttamassa,aina kun olen sitä tarvinnut:)<33

  VastaaPoista
 11. Isot onnittelut syyskeijulle ja myös keijun äidille! Sydän läikähteli lukiessani. Hyvää jatkoa molemmille, jään seuraamaan blogianne:)))

  VastaaPoista
 12. Lämpimät onnittelut syyskeijulle ja hänen äidilleen. Ihmeellinen, ihana neljäs tyttäresi ♥ Sairaalan monitorit ja kaiken keskellä ihme tulivat lähelle omaa itseänikin. Kauniisti, kirkkaasti ja avoimesti kirjoitit niin nykypäivästä kuin menneestäkin. Iloitkaa ja nauttikaa tästä päivästä!

  VastaaPoista
 13. Ihanaa syntymäpäivää syyskeijulle perheineen!Vaikeudet ja pelot pienen kanssa ei unohdu koskaan mutta ehkä niin on tarkoitettukin jotta muistaa iloita ja olla kiitollinen saamastaan.Meillä 3-v synttärit lähestyy,marraskuussa.Junakakusta ja autokakusta on keskusteltu mutta taidan näyttää tuon pöllökakkusi hänelle,on hienoin minkä aikoihin olen nähnyt!

  VastaaPoista
 14. Satu:
  Kiitos sinulle kiitoksesta.Ja onnea omaan arkeesi ja jaksamiseen siinä.Hyvää alkavaa viikkoa.halit!

  Katinkainen:
  Kaunis kiitos sanoistasi ja ajatuksistasi.Lämpöisesti.Ja tervetuloa myös.Hyvää syksynaikaa sinulle ja rakkaillesi,
  Maria

  Liivia:
  Kiitos onnitteluistasi.Tänään pysähdyin tätä kaikkea taas ihmettelemään.Ja onneksi rankan ajan keskellä ei tiedä että se on rankkaa.Taaksepäin katsomalla sen tajuaa.Toki haastetta riittää edelleen.Mutta tytär löytämässä omaa tietään .Olemme rinnalla tukena.

  la casita:
  Yse lots of "yummi things".Today was my douthers birthday party -


  Pipsa:
  Kiitos ystävällisistä sanoistasi Pipsa kulta!

  Rva Pioni:
  Kiitos.

  Hannna:
  Voi kiitos .Olet ystävällinen kovasti.Parhaani täällä yritän,välillä menee pieleen pahastikin.Se on elämää.Kiitos samoin sinulle.Olet ihana.

  Lehtikotilo:
  Sanoit niin ystävällisesti!Kiitos!

  Pirkko:
  Lapsi on saanut iloa ja kakkua :) lintäydeltä.Päivä on ollut erittäin ihana hänelle.Ja minulle.

  oonis:
  Kulta-rakas.

  Seija:
  Kiitos ja tervetuloa lämpöisesti sinulle!
  maria

  Lumiomena:
  Kaunis päivä jätti kauniit muistot sydämiin.Oli todella ihanaa saada tavata rakkaat ystävät iloisissatunnelmissa.Juhlia suloista nuorta.

  Rimpsukaisa:
  Meillä "pöllö"-kausi tyttärellä kova:).Ymmärrän hyvin 3-v innon auto tai juna kakkuihin.Pojalle tein kerran kuplavolkkarin ja kerran kummituskakun.
  Kiitos toivotuksistasi!
  Koskaan ei voi unohtaa tiettyjä elämänvaiheita.ne ovat kuin langat joista elämä kutoutuu.

  VastaaPoista
 15. Miten herkkää...ottaa aivan sydämestä...kiitos.

  VastaaPoista
 16. Minun on alettava jo valmiiksi kaivamaan nenäliinat esiin, kun päätän pistäytyä blogissasi! Hyvällä tavalla herkistytät kuitenkin!

  Onnea!

  VastaaPoista
 17. Ruostevilla:
  Kiitos.Sydämestäni.

  eilentänäänhuomenna:
  Ei kai nyt sentään:) paras nauru on kyynelten kera.Aika usein.Kiitos paljon onnentoivotuksista.Kunnon kemujen ja kekkereiden jälkeen on mukava palata arkeen.Ja odottaa seuraavia lapsen syntymäpäiviä.Lokakuussa:))

  VastaaPoista
 18. Jaan tuntosi! Tiedän, miten koet! Oliko postaus Hän Iltatähdestäsi vai isosiskosta?

  Minulla oli Merin kanssa sama. Olimme muuttamassa myös Irlantiin, mutta silloin kaikki muu sai jäädä ja vain suomalainen ja oma, yksityinen lääkärini kelpasi. Sen jälkeenkin kaikki oli fyysisesti rankkaa, sillä Hänellä, joka on minun Aurinko, Kuu ja Tähdet, oli kaikki mahdolliset allergiat sekä lisksi vielä vilja-allergia 16-vuotiaaksi. Jäin kotiin lääkärin määräyksellä!

  Ja nyt...nyt minua itkettää lukea postaustasi...Keijutytölläsi on kaikki hyvin ja sama minun Merikeijullani: kaunis, siro, älykäs, vahva, luova...Opiskelee ensimmäistä vuotta teologiaa Helsingin yliopistossa.

  Yksi rankka muisto vaivaa vielä: Kun Meri oli heikoimillaan, mutta siro ja kaunis kuin nukke, eräs hyvin läheinen ystäväni sanoi, että 'tyttöhän on aivan selvä enkelilapsi'. Sen jälkeen en ole kestänyt mitään enkeliaihetta, en kuvaa, en patsasta, en edes Immosen seinäkalenteria valitessa tänään voinut ottaa enkelikalenteria, vaan valitsin kukkakalenterin. Ystäväni on nyt exystäväni, sillä silloin kun oli vaikeinta, ei moista törppöyttä voinut odottaa henkilöltä, joka on ammatiltaan psykologi. Minä siis uskoin häntä kuukausia ja odotin vain, milloin Meristä tulee enkeli...Nyt kun kerroin tämän, saanhan jättää asian tänne, pois. En ole muistanut vuosiin, mutta joku sen tässä nyt toi esille, jotta se tulisi mitätöidyksi.

  Jäljellä on Ihanat Keijutytöt! En tiedä mitään kuin Merikeijuni♥

  Kiitos, Maria♥

  VastaaPoista
 19. Leena Lumi:
  Postaus Hän elokuussa kertoi toisesta tyttärestäni Joka "ampaisi "-poikaystävänsä kanssa- ihanasti äkkilähdöllä Roomaan.Kauniista 20vuotiaasta.Kuopukseni on ihana 10v. Minun Pikkuiseni:)

  Tämä 16-vuotias syksynkeijuni on neljästytär:)Hänellä on vaikea luki-ja matikkahäiriö.Sisukas tyttö halusi jatkaa lukioon kuitenkin.Monia haaveita tulevaisuudesta on ,tarvitsi aikaa niitä rauhassa pohtia.Hän on käynyt Steinerkoulua koko kouluaikansa ja nyt lukiossakin.Se on ollut oikea ratkaisu" taiteen tekijä" lapselleni.
  Kiitos siitä mitä kerroit.Lämpöisin ajatukseni sinulle Leena.ja myös tyttärellesi oikein hyvää opiskelijan syksyä.Sinua ajatellen
  Maria

  VastaaPoista
 20. Kiitos sinulle, Maria♥

  Minulla oli eilen valivalivali-päivä ja tänään outo olo ja muuttui vielä oudommaksi kun luin tuon kirjoituksesi. Mutta ah!, nyt on niin puhdistunutta. Kerroin Lumionemallekin;-)

  Olisin itse asiassa halunnut Merinkin Steiner-kouluun, sillä olen ylikaiken luovuutta kaikin tavoin painottava äiti/nainen/ihminen. Me asumme kuitenkin täällä saarella mäkisten ja mutkaisten teiden takana ja talvella, kun lunta on paljon ja tiet poljanteiset, kaupunki tuntuu olevan tosi kaukana. Siis järki tuli vastaan. Harvinaista minulla, sillä menen vaikka läpi kiven, jos on tarvis.

  Onneksi tänä päivänä luki-yms. häiriöt otetaan huomioon, eikä niitä käsitellä kuin rikosta. Kuvittele nyt, että vielä minun kouluaikana vasenkätiset pakotettiin käyttämään oikeaa kättä!

  Minusta tuntuu, että voimme olla äitejä rauhaisin mielin. Nautitaan siitä!

  ♥:lla Leena

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi