lauantai 8. tammikuuta 2011

Lomalukemistoni

Tessa Kiros:Food from many Greek kitchens -Tämän sain siskolta joululahjaksi
Ihana kirja kuviltaan ja tarinoiltaan -ihan kaikkea en kokkaisi...Pitely-kirja.Luin Joulupäivänä.
Vivi-Ann Sjögren:Pikku rouva pikku talossa-kirjaston...vielä.Suloinen!Hyvä ilta kirja.
L.M.Montgomery:Annan jäähyväiset.Kiitos ♥Ystävä.Sain tämän sinulta.Koskettava.Yksi ilta ja yö menivät lukiessa.Ei voinut jättää kesken.Paljon suklaata(ja viiniä glögin kera)
Vivi-Ann Sjögren:Meksikon päiväkirja.Mahtava kirja lukea yöllä hyvän suklaan ja viinin kanssa.
Raisa Cacciatore:Kiukkukirja .Hyvä kirja .Tätä päivää.Luin kun hesari oli myöhässä.Ja piti lukea
Anu Harkki:Unelmien kesäkoti.Mun oma.Ostin itselleni.Juuri.Pitelykirja myös.Hyväätekevä.
Vivi-Ann Sjögren:Elämää pidempi matka.Meni ihon alle.Olen sanaton.Kirjastosta.Luin viime yönä.Jolloin valvoin ja itkin.Tämä auttoi.Paljon kanelirooibosta mukissa (ja toisen tyttären poikaystävän sipsejä.Anteeksi)

Eli jouluna ehtii lukea.Muutakin kuin tuon normaalin korin verran kirjaston Dekoja,Kotivinkkejä,ja äitini Feminoita.(Tosi hyvä ruotsalainen naistenlehti.Uusia kirjoja ja ruokia.)Huomenna hesari aamulla nauttien.Ja ensi yönä hmm jotain ...

I have a read lot during this holiday.Maybe funniest was this Greek-cookbook and very touching was Montgomery's last book of Anna .I like very much Vivi-Ann Sjögren,but I think maybe her books are only in finnish or in swedish...

17 kommenttia:

 1. Huomasin taannoin sairastaessani että vihdoinkin tulee luettua - ainakin 12 kirjaa luin enemmän tahi vähemmän intensiivisesti vajassa kahdessa viikossa. Löysin paljon hyviä kirjoja kirjaston poistoista :), uutena tuttavuutena Sirpa Kähkönen, jonka kaikki kirjat varasin....

  VastaaPoista
 2. Maahiska:
  Kirjaston poistot ovat aarre aitta:D .Kiitos vinkistä.Tuota kirjailijaa en juuri tunne.

  VastaaPoista
 3. Olen lähes kateellinen! Itselläni lukemiset on jäänyt haaveiksi, mutta aion vakaasti tehdä asialle jotain ja tarttua koviin kansiin heti kun pienikin tilaisuus tulee!

  Rentouttavaa lauantai iltaa!

  VastaaPoista
 4. Siis, Maria! Ihan upeita kirjoja ♥ Rakastuin Vivi-Ann Sjögrenin kertojanääneen hänen parin vanhemman kirjansa myötä ja arvaa vain, kuinka paljon nuo mainitsemasi kutkuttaisivat. Anna jäähyväiset on tärkeä minullekin, kuten tiedät ja tässä ainakin olet sukulaissielu. Cacciatoren Kiukkukirja olisi varmaan aika ajankohtainen ja Anu Harkin kirja olisi kiva omistaa.

  Tulee kirjaähky, mutta sellainen ihana!

  VastaaPoista
 5. Uuden Kuun Emilia:
  Olen tavallaan ottanut illat ja yöt omikseni ja lukenut silloin onnellisena kun tiesin että aamuisin on saanut nukkua vaikka puoliyhteentoista..normaalisti nukun vähän ja huonosti.Tällä lomalla olen nukkunut paljon hyvin ja nähnyt ihan hupsuja unia.
  Hyviä omia lukuhetkiä sinulle pian♥
  Ja pakko tunnustaa kun työt alkavat ensi viikolla palailen taas enemmän lehtiin:D ja vähemmän on aikaa kirjoihin.

  VastaaPoista
 6. Luomena:
  Olethan sinä Sukulaissieluni♥
  Sinulla vaan paljon paljon enenmmän tietoa niin monesta kirjailijasta jota en tunne.Olen tylsä..koska aikaa itsellani vähän periaatteessa lukemiseen -siis yöt-ja joskus pitäisi yrittää nukkuakin..ja ehkä tiedät nukun huonosti..niin usein kirjan ensi rivit kertovat saako se minut mukaansa vai ei.Ehkäpä olen menettänyt jotain tosi antoisaakin sentakia.Että kuuntelen jotain "sisäistä"ääntä:D
  Halit sinulle ja voimaa joulun jälkeiseen oloon.(pakko kertoa että ostin eilen jo kaksi joululahjaa ensi jouluksi..)

  VastaaPoista
 7. Maria vielä: Kiitos sanoistasi ♥ Ja samat sanat, minäkin nukun huonosti ja luen iltaisin / öisin, en muulloin ehdi. Siksi yöllä lukeminen on samaan aikaan ihanaa ja kamalaa. Ensi yötä odotellessa siis!

  VastaaPoista
 8. Hei Maria! I don't know the author: Vivi-Ann Sjögren. I do not know if her books are published in french... now I read a book written by a Finnish author: Sofi Oksanen. The title is 'Purge' in french and I believe the finnish title is 'Puhdistus'.
  Good night.

  VastaaPoista
 9. Minäkin olen lukenut paljon kuluneen kolmen viikon aikana. Nyt meneillään ensin vähän naivilta tuntunut Casa Rossa, mutta koska tarina kulkee jatkan.

  Viviannit olen kaikki lukenut jo joitain vuosia sitten, viime kesänä luin muutamat uusiksi. Odotan häneltä uutta kirjaa, mutta mahtaakohan tulla.

  Herkullinen kansi tässäkin Kirosin kirjassa, kuten on muissakin ollut. Venetsian reseptikirjan ostin ennen matkaa itselleni, mutta annoinkin siskolleni synttärilahjaksi.
  Huomaan, että Kirosin visuaalinen puoli miellyttää kyllä, mutta reseptit harvoin ovat makuuni. Eilen tein kuitenkin hänen venetsialaisia paprikoitaan, ja hyviä tuli. Mutta se olikin kirjan ainoa resepti, jota teki mieli kokeilla.

  VastaaPoista
 10. Herkkukansi kirjassa! Joulunaika on ollut mulla aina se kirjoihin tarttumisen aika, jos syksyllä ei ole ehtinyt. Kesä on toinen. Mutta joulu on jotenkin erityinen, suklaineen ja punaviineineen, monta nautintoa yhdessä. Usein myös dekkariaika mulla, en tiedä mistä se johtuu. Nyt Totta odottelee mua, mutta ajattelin säästää sen synttäriini, aloitan sitten.

  Cacciatore on hyvä,pitäisi lukea tuo Kiukkukirja, hyvä kun mainitsit sen, olin unoohtanut. Olin kuulemassa häntä joku aika sitten, aivan huippu!

  Miten viime yö meni? Suloista, pehmeää sunnuntaita toivon!

  VastaaPoista
 11. Minäkin olen lukenut viime aikoina monia ihania kirjoja...
  kiitos Leena Lumin Ja Lumiomenan..=)
  Telkkari on jäänyt sivumpaan ja kirja kainalossa heittäydyn joka ilta sohvalle...ja suklaata..
  Jäi kiinnostamaan tuo "Elämää pidempi matka"...

  VastaaPoista
 12. Oi mitä hyvän olon kirjoja. Katselukirjat ovat ihania, minä voin tuijotella jotain yhtä kuvaa vaikka viisi minuuttia ihan helposti.

  Minulla meni loma (siis ei ollut kuin yksi ylimääräinen lomapäivä eli aatto) ihan lukematta. Yhden kirjan olen tainnut viimeisten viikkojen aikana lukea, voivoi.

  VastaaPoista
 13. Elsa:
  Yes Sofi Oksanen is a Finnish auther.Very famous young women.I don't like very much but I think she is very talant.I like Tove Jansson novels too.

  Liivia:
  Luulen että Vivi-Annilta tulee vielä jotain.Nyt olen lueskellyt romaanien rinnalla tuota herkullista keittökirjaansa Vivi-Annin keittiössä.

  Joskus riittää että kirja"vie" ,silloin ei niin väliä onko ns hyvä kirja vai ei-Olen alkanut vastustamaan sitä että joku sanoo mulle mikä on hyvä kirja ja mikä ei -varsinkin jos en tykkää kirjasta ja se ei vie lukemis "ajattomuuteen".Siis siihen että huomaa että pari tuntia on kadonnut jonnekin ja kirja on imaissut mukaansa:D tässä vaiheessa yleensä a.perhe ihmettelee eikö meillä syödä ..b. miettii kannattaako mennä nukkumaan jos kello on soimassa parinkymmenen minuutin päästä..

  Kirosin kirjoissa on parasta kuvat ja tarinat.Tuota Venetsia kirjaa himoitsen ,annoin sen äidilleni edellisenä jouluna englanniksi...

  Satu:
  Tykkään Cacciatoresta älyttömästi!Aikanaan hänen lapsensa ja toinen tytär olivat samassa Steiner päiväkodissa hesassa .Olen kuullut häntä ueampaan otteeseen luennoimassa.Upea nainen.Valtava viisaus arjesta lapsen ja nuoren kohtaamisessa.Ihailen kovasti.
  Dekkarit täälläkin ..tosin Agatha Christiet:D ja Donna Leonit.

  Synttäreitä odotellessa myös minä.

  Hanne:
  En katso telkkarista muuta kuin Stradan ja Strömsön:D

  Kannattaa lukea tuo Sjögren.Onnea huomiselle uudelle lukuvuodelle.

  Kirjailijatar:
  Välillä sitä on lukemisaika-sitten taas ei kertakaikkiaan jaksa.Eikä löydy sytyttävää luettavaakaan.Olen huomannut että "lukuilo"tulee yllättäen.Pitää antaa mahdollisuus ja jättää tekemättä kotihommia:D (eli meillä huusholli aika maanjäristys olotilassa:)) ei sotkut karkaa..
  Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 14. Täällä ilmoittautuu Uneton Muuratsalosta: Luen yöt. Kaikki sen tietävät.

  Tessa tekee näyttäviä kirjoja.

  Annan jäähyväiset oli hyvin vaikuttava kirja minulle monessakin mielessä.

  Viimeksi vaikutti Fletcherin Meriharakat: Suosittelen!

  Mukavaa viikkoa, Maria! Pikkukoiran haukkua...Meri tulee...Pöytään!

  VastaaPoista
 15. Leena Lumi:
  Kiitos vinkistä!Laitan kirjasto listaani.
  Kun valvoo yöllä on kiva tietää että on ystäviä myös kirjan ääressä:D
  Ihanaa kun tyttäresi lähelläsi-Oikein ihnaa tammikuun alkua sinulle♥

  VastaaPoista
 16. Aah... kuulostaa hyvältä lomalta... ihan parhaalta... :)

  VastaaPoista
 17. Aila:
  Kiitos ♥Loma oli ihan oikeasti hyvä.Nyt sen huomaa kun ihan pian ohi.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi