keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

perhosensiiven isku

Istun pihalla ja ihmettelen.Olen lomalla. Kuorin appelsiinejä vaikka en pidä niistä.Multa tuoksuu kuolleelta ja elävältä.Syksyn lehdet ovat paljastuneet haravoimattoman nurmikon päältä.En ikävöi talvea.Huhtikuu tuli pelastavana ystävänä ja on onnea istua pihalla tennareissa ja sukkahousuissa,vaikka välillä on pirullisen kylmää.
Olen ollut matkalla vaikken matkustanut minnekään.Ajatukseni ovat olleet väsyneet.Olin  matkalla pois täältäkin ,mutta ehkä viivähdän vielä.Toivon sinulle hyvää Pääsiäistä jos sitä vietät tai niinkuin oppilaani sanoi eilen minulle "hyvää päänsisäistä".Luen,nukun.Leipätaikina nousee taas kerran.Meillä on ollut muutaman viikon  tyhjä leipälaatikko.Haaveilen perhosen siiven iskusta kasvoilleni pihatuolissa tai pyörän selässä.Ovikello soi ja taidan keitää kupin kahvia.Kuopus hymyilee minulle avatessani oven hänelle.

Today I have been sitting in our yard and wondering how wonderfull it is really that the winter has gone away.I'm on my holiday for a week and it is lovely.I baked some bread and read novels by Tove Jansson.I have been so tired to everything.It is good to have a pause and to celebrate Easter.I wish you beautiful April time.Be well.

32 kommenttia:

 1. Ihania huomioita kauan odotetusta keväästä! Huomasin itsekin, miten multa oli liejuista, mutta uutta kasvustoa jo hiukan pilkisti seasta :)
  Rentouttava, rauhallinen hetki voi antaa yllättävää voimaa! Koin itse juuri sellaisen.

  Hyvää pääsiäisenaikaa myös sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväni.Ja voi miten mukavaa oli jutella

   pian juhlitaan:)

   Poista
  2. On aina niin paljon kaikkea juteltavaa! Juhlitaan herkissä tunnelmissa <3

   Poista
 2. Hengitä ja viivähdä hetki täällä tai sielläkin. Odotellaan ainakin sen perhosen siivenisku.

  VastaaPoista
 3. Ihana kirjoitus,
  herkkä ja viisas.

  Huhtikuu on kaikessa arvaamattomuudessa kaunis. Väsyneitä ajatuksia täälläkin, yritin huijata niitä uimalla, jos olisivat kadonneet veteen, mutta ne seurasivat minua vedestä pukukoppiin:)
  Päivä kerrallaan, hengitetään sisään ja ulos. Se riittää.

  Lempeitä ja lämpöisiä ajatuksia sinulle Maria!!!
  Kiitos, kun olet sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksiaan ei pääse karkuun:)
   mutta hetken voi niiltä hengähtää kun oikein yrittää.
   Kiitos sinulle jokaisesta sanastasi Celia.Ilahduin kovasti.

   Poista
 4. Mullan tuoksussa koen olevan jotakin kovin koskettavaa....uuden kasvun alusta ja loppuun kuihtuneen koti.
  Flunssa on imenyt minusta liikaa. Olin ajatuksissa laittaa sinulle postia pääsiäiseksi, mutta ilahduttakoon se sinua pääsiäisen kuljettua ohi.
  Minua hymyilytti pienen sanat sinulle...päänsisäistä. Sinulle toivon sydämensisäistä juhlan aikaa. Pääsiäisen äärellä hiljenen. Kiitollisena. Se merkitsee minulle niin paljon.
  Olet kulkenut mielessäni vahvasti. Toivon, voit hyvin, sinä ja kaikki siellä lähelläsi!

  Perhosen siiveniskuja, niitä hentoja ja silti niin voimakkaita, niitä odotellessa toivon osallesi kevään valon kosketuksia, auringon pilkahduksia, tennari-ilmoja ja ympärillesi rakkaittesi naurun heleää musiikkia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kevätaurinko auttaa flunssan hellittämiseen sekä pieni tauko työmaailmasta.Parane pian♥
   Olin eilen kuuntelemassa Pergolesin Stabat Materia ja se kevensi ja kirkasti mieltäni.Niin kaunis konsertti.
   Hyvää pääsiäistä Tinttarus.

   Poista
 5. Kaunista, harmonista, suloista ajatuksen kulkua ja sielun liikettä.

  VastaaPoista
 6. Voi että tykkäsin joka rivistä tässä tekstissä. Nyökyttelin ja ajattelin, että juuri noin minustakin tuntuu, paitsi ei kyllä vielä tennareissa.
  ps. laitoin sinulle viestin fb:iin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu villasukkien kanssa jo tennarit:)
   kiitos vastasin sinulle.Ihan pian kahville ...
   Hyvää Pääsiäistä.

   Poista
 7. Muistan miten ihanaa oli kun kevät vihdoinkin tuli pitkän talven jälkeen.kuvailet sitä kauniisti! Hyvää Pääisiäistä ja kevättä Maria!

  VastaaPoista
 8. Tuota päänsisäistä tulee ihan liian harvoin vietettyä, taidan viettää sellaista. Ihana teksti. Päänsisäistä elämään sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin tehdä samoin:)
   Kiitos kun piipahdit.Ja hyvää matkaa!

   Poista
 9. Voi Maria. Ihanaa, että olit siellä nyt, että kirjoitit nämä sanat, että sain jakaa kanssasi hetken.

  Kunpa voisin antaa sinulle voimahalauksen, sellaisen syvän ja lämpimän.

  Toivon, että pääsiäisenä aurinko paistaa ja ympärilläsi on kaikkea hyvää. Minun pääsiäiseni on tänä vuonna kovin synkkä, mutta samalla kun pelkään huomista kiirastorstaita ja sitä saattomatkaa, jonka se tuo mukanaan, toivon, että pääsiäissunnuntai tuo jonkinlaista rauhaa tullessaan.

  Kauniita päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksesi taisi tulla perille.Kiitos kovasti!Voimaa ja rauhaa sinulle sinne perheesesi vaikeisiinkin hetkiin.Ja hali sinnekin kirsikkatakki- mestari.

   Poista
 10. Maria, toivon sinulle oikein paljon hyvää lepoa ja levosta löytyvää voimaa. Kevät ja lämpö tulee vielä, toivotaan inspiraatiota, iloa, kuplivaa tunnetta mieleen. Ja toivon niin, että vielä jatkat täällä.

  On sellainen tunne, että nurkan takana on kevät, vielä vähän kun jaksetaan, niin sitten päästään kurkkaamaan.

  Nauratti tuo päänsisäinen, olen samanlainen kuin tuo oppilaasi, eilen sanoin just työkaverilleni, että en ymmärrä, miksi mulle pääsiäisestä tulee aina päänsisäinen, ehkä sen vaan pitää ollakin niin ;-) Tämä on päänsisäinen aika kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään aurinkoa ja lunta.Huhtikuun raikkaus ja kaunis keikuttelu.Täällähän minä vielä.Voi kiitos himalainen kun sinä siellä

   kiitos vielä aarrepussukka toimii edelleen:)

   Poista
 11. Tennareissa pihalla, mun tennarinihan on vielä varastossa. Lauantaina taidan kaivaa ne esiin ja viedä talvikengät pois näkyvistä:)
  Ihanaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tennareillä kuljin lumisateessa:) askelet olivat kevyet.Kiitos sanoistasi pioni ja oikein kaunista pääsiäistä myös sinulle!

   Poista
 12. im so jealous of your leisurely reading. a book that i just started has vanished into thin air. i have spent the entire day searching for it. weird.
  enjoy your week!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lovely to meet you here Rachel!I have been reading and sleeping a lot during these easter days...and enjoyed so much.I wish you very good week too
   xx
   maria

   Poista
 13. Kaunista pääsiäisen aikaa sinulle!

  Kohta saapuu Meri & co....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena samaa toivon sinullekin vielä tälle pääsiäismaanantaille.Toivon että olet saanut olla rauhassa ja rauhattomasti:) rakkaiden kanssa

   Poista
 14. Täällä taajuuksilla on niin isot lumikinokset vielä ETTÄ :) Mutta auringon valosta onneksi saamme nauttia :)

  VastaaPoista
 15. Aurinko tekee pian työnsä:) ja lumi sa kadota!Sitä kohden voimia kulkemiseen sinulle !Täällä jo nurmikko kurkkii ihmeissään takapihalla...

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi