sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Lankakaupan tyttö ( Kate Jakobs)
Pieni Lankakauppa (Kate Jakobs)
Jumalat juhlivat öisin ( D.Tartt)
Kiltteydestä kipeät (Valtavaara)
Resa med rabatt (M.Mazzarella))
Karamellikengät ( J.Harris)

Löytöjäni tässä syksyssä Fidan kirpputorin laatikoista hinnoiltaan 0.80 e-2 e.
Tänään tulisiakin keskusteluja nuoren miehen kanssa siitä mikä on arvokasta oikeasti.Ja mikä on kallista ilman vastinetta .On vaikeaa olla nuori tässä ajassa ,on rankkaa olla vanhempi joka on  oikeasti viime vuosituhannelta.On luotettava että oma viisaus kasvaa kuten keho ja se istuu kantajassaan.On annettava kolhia ja satuttaa.Saan hipaista poskea ohimennen.Salaa iloitsen siitä että antamani joulukalenterin luukut ovat auenneet yksi kerrallaan pojankin pöydällä kaiken muun alla.Ja että jouluradio soi hänen etsimänään.
Kaksi viikkoa yhteiseen jouluiltaan kaikkien rakkaimpieni kanssa.
Vilkutan ikkunasta pihanportista maailmaan lähtevälle .

23 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä! Ottaisin nuo kaikki! Ja kyllä, tiedän mistä puhut, on todella vaikeaa olla nuori juuri nyt ja on tämä äidin roolikin tässä kohtaa aika haastava. Halaus sinne sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!juuri nyt kun olen pakosta kotona huomaan että nuoreni kertovat voimalla vuorotellen tarpeitaan...en ole syksyllä ehkäpä niin jaksanut ottaa vastaan:D
   hyvä kun tuuletetaan muutakin kuin petivaatteita :)
   halit sinullekin

   Poista
 2. Niin, oikeasti viime vuosituhannelta:) Mutta sieltä ne ovat lapsetkin;)
  Se onkin vaikeaa antaa kolhia ja satuttaa, että oppivat elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu poikanen on mallia 97:D
   on vaikeaa antaa satuttaa mutta on pakko anta itse kokea.
   Ihanaa joulunodotusta sinulle puutarhamestaritar

   Poista
 3. Kolhut ja haavat ,jotka ensin satuttavat, kietoutuvat sitten olemaan sitä pehmeyttä, jonka turvin uskalletaan astua uuteen. Täällä neitonen myös vm-97 ja kanssaan olen tuuletellut myrskytuulien tuntoja. Sinussa nuorillasi on niin suuri rakkaussatama, ettei ole vaaraa tuuliajoille joutumisesta. Aina saa ankkuroitua turvaan, vaikka tuulet olisivat riipineet. Voi, minä juuri luin viestin esikoiselta, jossa lupasi , että saan hänetkin rakkaansa kanssa jouluuni. Viime vuonna olivat poissa kotimaasta.
  Hymyilen sanoillesi pojan avaamista kalenteriluukuista ja jouluradiosta. Sellaista seuratessa on niin parasta saada olla äiti.
  Voi hyvin♥ Halaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun ymmärrät!!Poikanen on upea nuori mies .Ja luotan häneen täysin.Ympäristö haastaa tänä aikana kovastikin nuorta jolla jo oma vakaumuksensa ja maailmankatsomus sydämesssään.
   Me saamme istua kaikki kuten viime joulunakin kesänlapsen vanhempien juhlapöytään jouluna -nyt toinen kerta:D ihanaa ja sitten tulemme kaikki muut meille jouluyöksi.Tuon lapsen kautta on tapahtunut ihmeitä ja siteet ovat kasvaneet uusiin sukulaisiin ja läheisiin tärkeiksi.Olen niin iloinen puolestasi että saat omasi lähelle.Heidän valitsemansa rakkaat ovat meille äidillekin hyvin tärkeitä.
   Toivon kovin että onnistuisi tuo meidän tapaamisemme ennen uuden vuoden saapumista...
   lämpöisin rutistus myös sinulle
   maria

   Poista
 4. Donna Tartt on ainut, jonka olen noista lukenut. Ja se onkin loistava. Hyviä löytöjä.

  Mutta siitä olen samaa mieltä, että tässä ajassa on paljon vaikeampaa olla nuori kuin meidän nuoruudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin iloinen tästä kurjasta sairastamisetani huolimatta:) sen takia että on aikaa lukea!ja kierrellä hissuksiin kirppareitakin.Tuo kirja on juuri se jota aina kirjastosta lainaisin nyt se on omana hyllyssä mksoi 1e...
   olen täysin samaa mieltä en jaksaisi ehkäpä pärjäisikään nuorena tässä ajassa.onneksi omani ovat kasvaneet vahvasiipisiksi tulevaisuus o heiän .Minä tunnen aina vaan vahvemmin olevani laituri joka pysyy rannassa ja ottaa veneenköydet vastaan.Mies solmii ja avaa solmut sotkuisista naruista kanssani.
   Onnea 10v pikkuisellesi ja sinulle.Kummallista miten kasvavan lapsen voi aina tuntea omassa kehossaan kuin eilen ennen hnen maailmaan tuloaan tunsi ja sitä tunnetta vaalii sydämessään kuin rakastumista...

   Poista
  2. anteeksi puutuvia kirjaimia taas vasen typerä silmä ei pelaa aamusta...

   Poista
  3. Ihana ajatus, että olet laituri :)

   Poista
 5. Kirjoitusvirheitä ei huomaa ollenkaan, sillä tekstien sisältö antaa monenlaista ajattelemisen aihetta. Omaa tietään kulkevat nuoret tuntuvat joutuvan aina kovimmille. Kaukohalaus hänelle!

  Jouluaattonne kuulostaa niin hyvältä, sitä on varmasti ihana odottaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoin halauksen kummipojallesi

   Kiitos
   ihana sinä siellä.

   Poista
 6. Arvoikkaita ovat keskustelut, tulisetkin! Mietin usein pienten karhuveljesten kanssa ollessani (ja varsinkin sen jälkeen), että voiko seitsemän vuotista saada vakuuttuneeksi siitä kuinka arvokas hän onkaan. On sydäntä raastavaa miten koulumaailma tai maailma ja sen odotukset repii pientä lasta rikki. "minä en halua olla tällainen" sanoo toinen karhuveljistä katsoessaan peiliin... se pehmeämpi.

  Luin kesällä pienen lankakaupan, ihana!
  Tällä hetkellä luennon innoittamana luen kirjaa http://www.ihanuusteoria.fi/?id=28&b=nav, vakuuttava teos, eikä laikaan ainoastaan ihmisille joita syömishäiriö koskettaa vaan kaikille joiden elämää lapsi koskettaa.

  Ihana peitto, oletko itse kutonut?

  Tulipas tuota tekstiä tällä kertaa :)
  Ihanaa joulun odotusta sinulle Maria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos monia tärkeitä sanoja.
   Kiitos kyllä vaan puikot kilkkaa täällä edelleen
   ja toivon sinulle kaunista joulun odotuksen tunnelmaa Tähtianis!

   Poista
 7. Hyvät löydöt! KAramellikengät on NIIN ihana itsenäinen jatko osa Pieni Sulkaa puoti -kirjaan, josta se leffakin on tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mukavaa tavata pitkästä aikaa sinua!Juu tuo kirja on suloinen ensin ajattelin etten ota koska pidin Suklaapuodista paljon ja mietin jospa petyn... mutta onneksi erehdyin ja minusta kirja on hyvä.Tosi hyvä.

   Poista
  2. Juuh, täälä minä taas, tosin usein on vain yksi käsi käytössä, enkä saa viestiä jätetyksi tai jos saan niin näppäilen monta kirjoitusvirhettä ja Pikkuseni meinaa napata näppäimistön...

   Poista
 8. hej kära fina du! förstår tyvärr inte allt fint du skriver idag..men jag vill läsa om du tipsar..och det känns så vackert allt du skriver. och om våra barn..så ofta man får oroa sig..hoppas att de inte ska få det jobbigt. vi har kommit lindrigt igen hittills, men dotterna börjar snart vara tonåring och det märks att mycket blir svårare...som man önskar dem det allra bästa, svårt vara förälder ibland..
  och svar till dig hos mig:
  Ååh önskar så jag minns hur man stickade, men jag hade verkligen behövt en farmor här som visade..kanske skulle önska mig en i julklapp (ler) och filmer, det är fint nu..ser också många gamla. hoppas verkligen du kommer hem innan jul...det tror jag du gör..***

  kramar Lycke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack

   Dina ord gör mig så lycligt.Jag är glad att du kan hitta till dig nånting viktig att tänka på ...jag vet att min svenska är dåligt men jag tycker att det har varit stor lycka att vi hittade varandra har i" bloggvärden"

   kram
   (och jag vill hoppa såsom du säger jag kommer hem till julen:))

   maria

   Poista
 9. Hej! Jag ramlar in från Lycke och tycker om bilderna jag ser. Inser att jag måste komma tillbaka hit - någon dag när jag sitter i lugn och ro vid datorn - och översätta text också. Har tvåspråkiga föräldrar och fyra år av finska som hemspråk bakom mig, men det var läääängesen :) Är du tvåspråkig (misstänker jag ju när jag ser Lyckes svenska kommentar)?

  Kul att ses.
  Elisabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej till dig Elisabeth också!
   Tack för dina ord -du är så vänligt!
   Jag är inte tvåspråkig men här
   i Finland vi alla lär oss svenska i skolan.Min svenska är dåligt och jag gärnä sriver på engelska men Lycke sade att hon förstor vad jag skriver (hon är snäll)och jag försöker att skriva på svenska till henne och nu till dig :) ...
   Kram
   och kul att ses
   maria

   Poista
 10. Hej igen rara du! Hihi..vad roligt att se sig nämnd i samtalen här :) och vad roligt Elisabeth hittade hit. hon har en underbar blog och tillverkar det finaste i all hantverksväg minsann..ååh längtar att sticka, ti knit, nu igen. måste nog be svärmor komma hit snart. hon kan ju :)
  och du fina. om du vill kan vi skriva på engelska istället till varann. jag menar om det känns svårare med svenska. för mig är det vilket som. känner mig liksom lika hemma i båda språken *

  kraam Lycke

  VastaaPoista
 11. Godmorgon♥
  juu
  :)jag tycker så mycket om svenska att jag vill försöka att skriva med det:D
  engelska år okei men svenskan har ett annan "attmosfär" till mig...
  jag hoppas att din dag idag är en gott dag-Lucias dag (jag får bullar:))lovade en av mina flickor har.det snöar här igen och jag dricker coffe och läser nyttidningen och tittar på snöflingorna...härligt.
  Kram
  maria

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi