tiistai 18. marraskuuta 2014

En ole "lista ihminen" ,mutta minusta on viehättävää kirjata hyvällä tussikynällä muistiin  viivattomalle hyvälle paperille niitä asioita joita haluan muistaa tai joihin törmään bussiin unohdetuissa lehdissä tai kirjaston kirjoissa tai salakuuntelijana milloin missäkin.
Selailen kirjaani usein päivän aikana ja tuntuu hyvältä tietää että se kulkee kassissani mukana.
Asioita joita en listaa mutta jotka menivät listaksi
-joulukortit jotka odottavat saajiaan kiitos muruisen Niinan niin ihania tonttutyttös-kortteja!
- pohdintaa teelaaduista joista  ystäväni tykkää
-joululahja suunnitelmia
-kaappiini hiipineiden kirjojen nimiä
-reseptejä sieltä ja täältä
-versioita omasuunnittelemista neulekuvioista...
Tässä hetkessä kun kaikki tai melkein kaikki löytyy kännykästäni minusta alkaa tuntua että haluan yhä tiukemmin pitää kiinni käsinkirjoittamisesta-hyvästä kynästä ja omasta käsialastani.Miten sinä ?22 kommenttia:

 1. Kyllä käsinkirjoittaminen on tärkeää ja rakasta touhua <3

  VastaaPoista
 2. Olen listaihminen. Kirjoitan listoja irtopapereihin, jotka voi heittää pois, kun kaikki on yliviivattu. Kirjoitan muistiin yhtä ja toista vihkoihin, jotka ovat pinossa pöydällä. Paperilla ei ole väliä, tussikynistä en tykkää, siis siitä suhinasta. Kirjoitan kuulakynällä, laadulla ei ole väliä, mustalla tai sinisellä. Kirjoitan aina käsin, viralliset kirjeetkin. Kännykkää ei ole.
  En olekaan pitkään aikaan kommentoinut, vaikka aina luen - nyt tulikin aika pitkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulakärkikynät ovat ihania mutta meillä aina hukassa!Olipa kiva kun jätit viestin Sari olet ollut kovin ajatuksissani.Hyviä listojen kirjoitushetkiä sinulle ja kaikkea hyvää myös tytöillesi.
   maria

   Poista
 3. Kyllä. jos haluan kirjoittaa ylös ajatuksiani tai oikeastaan mitä vain muistiinpanoja, teen sen mieluiten käsin. Ja kynällä jolla on hyvä kirjoittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on tärkeää että kynä on käteen sopiva.

   Poista
 4. Maria, minulla on niin vanha kännykkä, ettei sieltä löydy mitään. Asiat ovat päässäni, lapuilla, käsinkirjoitettavassa almanakassa. Ihanaa, että nostit esiin käsinkirjoittamisen merkityksen ja tärkeyden, sillä olin juuri tänä iltana lukenut Hesarin artikkelin "Käsialan opettelu korvautuu kouluissa konekirjoituksella". Pidetään kiinni käsialastamme, pidetäänhän, onhan se osa persoonaamme. Koneet helpottavat elämää, mutta olen varma, että kynän ja paperin arvostus nousee taas jossain vaiheessa, kun joku "fiksu"keksii tehdä siitä trendikästä. Sillä aikaa me voimme jatkaa omia raapustuksiamme niin kuin aina. Antoisia kirjoitushetkiä sinulle t. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä asiat ovat siis "ilmassa" minäkin luin tänään aamulla hesarista samaa ja olin harmissani siitä ettei tuleville lapsille anneta mahdollisuutta löytää omaa käsinkirjoittamisen iloa.Kaunokirjoitus on taidetta ja poikani -myös avaruustiedettä:D -kuten opettajansa sanoo-mutta yhtäkaikki osa persoonaa.Antoisia kirjoitushetkiä myös sinulle Nina ystäväni.

   Poista
 5. En voisi elää ilman muistikirjoja ja kyniä. Elämäni olisi silloin väritöntä ja merkityksetöntä. Myös muistini kulkee käsinkirjoittamisen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kouluaikoina huomasin saman että muistan kirjoittamisen kautta.Hyvää marraskuuta sinulle!

   Poista
 6. Kuulostaa upealta idealta tuo muistikirjasi!

  Jouluisia ajatuksia ja touhuja täälläkin. Odottava tunnelma allekirjoittaneella masunkasvattajalla ja pienillä aarteilla joulusalaisuuksineen. Minä niin pidän tästä joulunalusajasta. Kiireettömästä ja stressittömästä. Tuoksuja ja tunnelmaa.
  Iloista marraskuuta sinulle, Maria! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin aloittaa muistikirjan kuljettamisen kolmannen tyttären odotusaikoihin:D
   ihanaa aikaa saat elää toivon kaikkea hyvää ja onnea odotukseen ♥
   ja voi minäkin tykkään niin tästä joulunalusajasta-se on suloista tunnelmia täynnä.
   Lämpöisimmät ajatukseni sinulle Kehrä kulta
   maria

   Poista
 7. Olen niin surullinen, että käsialakirjoituksen opettaminen kouluissa lopetetaan. Kuin lapsista leikattaisiin pois pala identiteettiä. Ikioma käsiala ei enää muotoudu, kun kaunokirjoitusta ei enää ole. Kamalan surullista tämän open mielestä:( Ajattelen sitä aina, kun laitan rauhaisan instrumentaalimusiikin soimaan äidinkielen oppitunnilla, kun omat kakkosluokkalaiset oppijani hiljentyvät ihanien koukeroiden pariin.
  Maria, minullakin kulkee nykyään pienenpieni muistikirja laukussa. Taltioin siihen hajanaisia ajatelmia, joita putkahtelee ajatuksiin:)
  Joulusuunnitelmia saa pian kirjoitella muistiin, en ole vielä aloittanut....
  Iloinen vilkutus vierellesi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistikirjaan toivon hyvänmielen ajatuksia sinullekin ystäväkulta .Toivottavasti voit jo hyvin.
   Lämmin ajatus täältä sinne juuri nyt,

   Poista
 8. Maria, minulla on aina muutama blancosiuvinen kirja, joihin toisiin vien omia runojani, toisiin erilaisia sitaatteja ja johonkin vähän muutakin. Muistikirja on hyvä, kaunis, eikä koskaan muodista pois oleva tärkeä ystävä.

  Kaunista viikon jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 9. Juuri tuota ajattelinkin-kuin ystävä todella tärkeä ystävä :D
  kaunista marraskuun jatkoa sinullekin Leena

  VastaaPoista
 10. Yöpöydälläni on kirjan kokoinen kalenterini, josta löytyvät niin arkiset menot kuin tapaamiset rakkaiden ihmisten kanssa. Kanteen saa hyvin klemmarilla kiinni ostoslistan. Loppupuolen tyhjät sivut täyttyvät vuoden mittaan lapsenlapseni hauskoista tai koskettavista tarinoista yhdessä ollessamme. Muovisten kansien sisätaskuihin on mukava piilotella pikku lappusilla esimerkiksi joululahjavinkkejä. Tärkeä kirjanen siis! Yksi mieluinen tapaaminen on 3.12. <3

  VastaaPoista
 11. Palasin kertoakseni, miten lempeitä kuvasi värisävyt ovat hämärään tottuneille silmille. Kauneuden näkeminen on elintärkeää jokaisena päivänä. Kiitos tästä kauniista kuvasta ja sen antamasta lämmöstä t. Nina

  VastaaPoista
 12. Paljon löytyy kännykästä, mutta kalenteri on minulla sellainen oikea, ja siihen kirjoitan jotain melkein joka päivä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli toissa vuonna sellainen kalenteri johon pystyi krjoittamaan -sain ystävältä lahjaksi-nyt olen kirjoitellut yhden pikku asiakkaan iso siskolta saamaani kirjaseen.On tärkeää saada silloin tällöin jotain muistiin jotain ihan omaa.
   Kiitos sinulle Pioni .

   Poista

Kiitos ajatuksestasi