keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Luin hauskan kysymysleikin Marian luona.Ajattelin että voisin kokeilla sitä myös.Jos haluat kysyä jotain minusta niin kysy pois!Jos osaan vastaan mielelläni ja jos kysymyksiä tulee ollenkaan.Tänään olen ollut onnellinen rakkaistani.Ja siitä että saan olla lokakuun pehmeässä ajassa matkalla kohti joulun aikaa.Uusi joululehti saapui postilaatikkoon ja sai myhäilemään.Viileässä illassa lähetän sinulle lämpimän ajatuksen.Viikko kääntyy jo pian taas kerran viikonlopun aikaan.Päivien nauha kulkee ja riittää kun kulkee mukana.

10 kommenttia:

 1. Vaikutat ihmiseltä, joka pysyy hyvin jalat maassa <3 Mutta millaisista asioista haaveilet, mitkä saavat sinut nousemaan ilmaan?

  VastaaPoista
 2. Tuo on totta!Taidan haaveilla aika paljon siitä että näkisin rakkaat onnellisina...ja että saisin istua rannalla lämpimällä kalliolla rakkain vieressä.Ilmaan asti nousen ajatuksesta matkalla olosta.Kuitenkin pieniä haaveita joka päivä niin ajattelen-ne ovat elämän ilo.Kiitos kun kysyit.❤

  VastaaPoista
 3. Hei Maria, haluaisin kysyä sinulta, äidiltä ja isovanhemmalta, millaisena koet varhaiskasvatustyön tänä päivänä. Ymmärrän, jos et työsi vuoksi voi vastata. Askartelen itse parhaillaan paljon saman aiheen parissa, siksi kysyn. Lempeää lokakuun loppua. Pian saamme astua jo marraskuuhun. Kiitos, että sain löytää takaisin tänne pienen taukosi ja taivaan tuulien kautta t. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei onpa mukavaa tavata sinua täällä!Toki voin vastata kysymykseesi Nina.Olen tehnyt työtäni aika kauan kolmisenkymmentä vuotta -tänään nautin työstäni sillä minulla on ilo saada tehdä työtäni talossa jonka työilmapiiri on hyvä niin lapsille ja vanhemmilleen kuin meille työntekijöillekin.Eli työtä saa tehdä rauhassa ja sitä arvostetaan .Pienten alle 3-vuotiaiden opettajana olen vakuuttunut siitä että omahoitaja työskentely tapa on paras tapa tehdä työtä.Tässä päivässä suurimmat haasteet ja työnpohtimisen koen siinä miten voin kulkea kasvatuskumppanina vanhempien rinnalla ja kunnioittaa heidän tapaansa kasvattaa lastaan.Lapsen "lapsuuden suojelu" on paljolti meidän tarhatätien :D vastuulla aikuisten kovinkin suoritus-ja tavoitekeskeisen arjen keskellä.Pikkuisilta vaaditaan paljon ehkäpä liian aikaisinkin ja toisaalta heiltä ei vaadita tai ohjata ikäänsopivia asioita.En tiedä saatko tästä mitään itsellesi,mutta näen työni arvokkaana mutta harmittavan usein tässä pääkaupunkiseudulla eritahoilta tulevien säädösten "puristamalta".Omat lapseni ovat saaneet pääsääntöisesti hyvää hoitoa erityyppisissä päiväkodeissa (ns tavalliset pk:t ja steiner päiväkodit)lapsenlapseni on harmillisesti joutunut jatkuvasti vaihtuneiden hoitajien päiväkotiin jossa tunnelma lapselle ei ole ollut aina paras mahdollisin,lapsenlapsi viihtyy melko hyvin kuitenkin sillä kaverit ovat tärkeitä 5-vuotiaalle.Kaikkea hyvää sinulle omiin pohdintoihisi ja marraskuun saapumiseen.

   Poista
  2. Kiitos Maria, sanot sen niin kauniisti, kuinka kulkea kasvatuskumppanina vanhempien rinnalla ja kunnioittaa heidän tapaansa kasvattaa lasta. Samoin tuon esille tuomasi suoritus- ja tavoitekeskeisen arjen. Koen niin samoin. Kunpa lapsi saisi olla lapsi mahdollisimman pitkään. Kunpa vanhemmilla olisi heille aikaa ja voimavaroja, rakkautta ja rajoja. Kunpa se ärsyketulva, jolle ihminen tänä päivänä jatkuvasti altistuu, olisi hieman pienempi. Kiitos ajatustesi jakamisesta, ne vahvistavat omia mietteitäni.

   Poista
  3. Kiitos kiitoksesta.Iloa työhösi.

   Poista
 4. Hei, Maria! Sinusta tulee mieleeni kesä ja lämpö. Aurinko.
  Mikä lämmittää sinua syksyn viimoissa ja talven pakkasissa? Mikä on sinulle aurinkona kylmässä ja pimeässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanasti sanot!Ilahduin kovin.Rakastan kesää ja sen lämpöä nykyään vaikka ennen olin talven tyttö.Minun piti ihan pysähtyä miettimään tuota kysymystäsi ,sillä huomaan että useinmiten ajattelen aina sitä mikä toisi tuota rakkailleni-itse nautin lämpöisistä villasukista siitä että joulun lähestyminen tuo valoa läheisteni silmiin ja on aina vaan yhtä ihanaa miettiä milloin kenenkin lapsen kanssa heidän salaisuuksiaan ja nuorten kanssa joulun ruokia:D aurinkonani taitavat olla he ja se että saan nauttia myös pienistä omista hetkistä arjen keskellä -haaveilla jo pikkiriikkisen ensi kesän tulevista yhden lapseni häistä ja merenranta mökin laiturilla seisomisesta kesäisen merituulen sisällä.
   Kiitos Kehrä kulta kun kävit täällä

   Poista
 5. I hope you are well and in good spirits for the season.
  love,
  coco

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi