lauantai 18. joulukuuta 2010

Olen vihdoinkin oppinut jouluni tarkoituksen

Kolmas tytär huomautti eilen lakoonisesti "Mami ,oletko huomannut sinä et tosiaankaan ollenkaan ole stressaantunut joulusta?"Se on totta.En ole.Joulu on tänä vuonna ensimmäisen kerran mahdollisuus täysin ja ainoastaan olla lomalla.Irti arjesta töissä,lähellä rakkaita ja omia ajatuksia.Ainoa lista ,jota en unohda on se, mitä ei ole kirjoitettu.Raskaaksi vuodeksi muuttaneen kesän jälkeen .Olen oppinut .Ei kannata tehdä turhia huolia.Saa pysähtyä .Nauttia .Hassuista asioista.Ja toiveista.Eilen pikkuisimman vanhempien kanssa saman pöydän äärellä juttelimme jokaisen joulun ruokatoiveista.Ja nauroimme ,paljon.Ei mahdottomia,vaan tärkeintä jokaiselle.On juuri se .Istumme yhdessä ja olemme.Ja pienin kujertaa lusikkaansa heitellen keskellämme.Jouluni salaisuushan on rakkaus .Ei vähempää.Ei enempää.Ei suorittaminen.

Yesterday My third doughther said to me "Mum I have noticed You are not stressing about Chrismas?"That is really true.This year with so deep sorrowfull time since summer has teached me really just to enjoy tiny happy moments and not to make problems just for "fun".This Christmas time is time to be together without stress.

17 kommenttia:

 1. <3 Rakkaus!

  ...osaisinpa hellittää ja olla suorittamatta... ehkä ensi vuonna- voisiko jo tehdä lupauksia uudelle vuodelle?

  Lauantain rutistus Marinalta

  VastaaPoista
 2. Voi, Maria! Ihania sanoja. Rakkaudestahan tässä juhlassa oikeasti on kyse, suuresta rakkaudesta. Ja omien rakkaiden lähelläolo on joulun parasta taikaa. Erityisen suukkosen lähettäisin pikkuisimmalle ja äidilleen! Sujautatko perille:) Sinulle antaisin lämpimimmän halauksen ja kuiskaisin, että kannan ajatuksissani ja pyynnöissäni sinua. Olet sydämelleni annettu. TUolta korkeammalta kai...
  Omaan tummempaan tunteeseen hiljalleen saapuilee taas valo. Hyvissä käsissä me olemme. Vaikeinakin hetkinä. Kunhan vain luotamme.
  Isäsi luo toivoisin pienen jouluenkelin silittämään poskea ja pitämään kädestä silloinkin kun sinä et siinä vierellä ole.
  Ja jokaiselle rakkaallesi huhuilen täältä Riihipirtiltä hyvän joulun toivotuksen ihan sydämeltä saakka ja huokaisen vielä, miten ihanista ihanin äiti heillä onkaan!
  Voikaa hyvin ihanat!

  VastaaPoista
 3. <3

  ( muuta en kommentoi, en näe kyyneliltäni :) )

  VastaaPoista
 4. Olet niin oikeassa, Maria, ihanaa. Ja suloista, että tyttäresikin näkee sen. Tuokin oli hyvin sanottu, että heposti sitä tekee itselleen turhia huolia, vaikka muulla ei ole väliä kuin rakkaudella, jota on. Jota tänäkin vuonna on saatu kokea ja tuntea niin paljon.

  Nautitaan hitaista, stressittömistä valmisteluista. Joulu tulee tekemättäkin. Se on yhdessäolossa ja siinä, että pienin kujertaa.

  VastaaPoista
 5. Mainiota, joulukuu onkin nautinnon kuukausi :)

  VastaaPoista
 6. ah Maria that's just the right spirit!

  a.

  VastaaPoista
 7. Tämähän oli varsinainen joulurauhan julistus! Viime joulu oli minulle ensimmäinen,jolloin joulun valmistelut olivat minun vastuullani,enkä stressannut. Tänä vuonna stressiä on ehkä enemmän ilmassa,kun joulu "pitäisi" tehdä työviikon keskelle. Mutta: mieluummin vähän tehtävää ja stressattavaa+ hyvä tunnelma, kuin tunnelman pilaaminen turhalla stressaamisella ja höösäyksellä!

  VastaaPoista
 8. Anoppi 90v sanoisi, että otetaan parhaat päältä! Rakkaat! Juuri näillä teeseillä tulee Hyvä Joulu!
  Sitä sinnekin! t. M

  VastaaPoista
 9. Ihanaa Maria, juuri noin! Mulla oli ihan kamala viikko, meinasin nääntyä, heittää kaiken nurkkaan, mutta kuitenkin tuli perjantai, viikonloppurauha ja ilo! Ja jotain niin suloista ja ilahduttavaa toi postikin juuri eilen, kiitos sinä kultainen! Tonttu on ystävänsä vieressä ja sydän lämmittää keittiön seinällä. Olet suloinen. Nauti näistä hetkistä!

  VastaaPoista
 10. Hei! Tuollaisia sanoja onkin hyvä jakaa näin joulun alla. Mäkään en koe olevani stressaantunut jouluhommista, omalla porukalla tehdään mitä huvittaa ja keksitään omia joulutraditioita. Teillä onkin ihana isompi oma porukka. Nauttikaa!

  VastaaPoista
 11. Siinähän se koko juttu: rakkaus. Ilman sitä ei mitään, vaikka kaikki olisi viimeisen päälle.

  VastaaPoista
 12. Marina:
  uuden vuoden lupauksia voi toki tehdä jos siltä tuntuu varmastikin-mutta lieneekö tarpeellista?:D
  Sinä olet rakkaimmillesi valmistelemassa parasta joulua juuri teille♥
  Ja halaus täältä myös sinulle lauantai-iltaasi.

  Tinttarus:
  Voi sinua kultainen!
  Olet aivan uskomattoman ihana.Kiitos kauniista toivotuksistasi ja ajatuksistasi.Uskon että olet yksi tärkeä siinä kaikessa, jolla olen tämän syksyn sinnitellyt tähänkin asti.Voimat ovat jo vähissä viimeisillä mennään.Mutta tietoisuus lämpimistä ystävällisistä ajajtuksista auttavt nousemaan uuteen aamuun.Vaikka illalla olisikin tuntunut siltä etten jaksa.
  Kaikkea parasta teidän perheelle tänä jouluna.Sitä toivon sydämestäni♥

  Mie ite:
  Kiitos kun piipahdit!Ja onnea uuden pienokaisen tuttavuudesta:D
  Ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi lämpöisesti.

  Ilse:
  Kiitos sanoistasi.Olen jotenkin saanut kiteytettyä tässä viime päivinä sen ettei jouluni todellakaan kaadu:D loputtomaan läjävuorien lillumiseen täällä kotona.Epämääräisiin viritelmiin.Tai siihen ettei verhoja vaihdeta.(mies kysyikin juuri miksi ne pitäisi vaihtaa..)

  Olen kiitollinen siitä ,että tänä jouluna kaksi rakkaintani on tässä lähellä.Ensi vuodesta ei tiedä.
  Toivon myös sinulle hyvää kiireetöntäkin joulun aikaa.Olet kultainen.

  Hannele mummi:
  Voi kyllä juu:D

  La casita:
  You are so wonderful friend♥

  Tuittu.
  Hups jos niin kävi:D
  Mutta totta ei hoppu hyväksi eikä tekemällä tehty ärtyneisyys ajan riittämättömyydestä tai omista voimista.Kuitenkin kauniita ihania joulun tuoksuisia hetkiä niin sinulle kuin itsellenikin toivon♥

  VastaaPoista
 13. Rva Pioni:
  Sinulla viisas anoppi.Ihanaa joulua
  ja hyvää tekevää lomaa sinulle Minna kulta!

  Satu:
  Olen iloinen kun posti ehti sinulle ja kaverit löysivät toisensa:D
  Kiitos kiitoksesta ja hyvää viikon vaihteen jatkoa edelleen.Lepää silloin kuin se on mahdollista♥Olet ajatuksissani.  Hannna :
  Voi miten mukava kun tulit kylään!Olen tainnut löytää saman rentouden kuin se mistä kerrot itselläsi olevan.Rauhassa ja välillä hullutellen ,omaa joulua elellen.kaikea hyvää sinulle ja rakkaimmillesi joulun odotukseen!

  Pirkko:
  Niin se on ♥

  VastaaPoista
 14. Kyllä mie piipahtelen melkein päivittäin, mutta olen ollut hissukseen :)

  VastaaPoista
 15. Mie ote:
  Kiva kuulla että "tapaamme" usein ja tunnustan kyllä minäkin kyläilen usein :D

  VastaaPoista
 16. Maria: Miten ihanasti kirjoitit! Rakkaus on kaiken ydin. Ja jos saa olla kiireettömänä kaiken rakkauden keskellä, ei voi olla kuin onnellinen, vaikka elämä kuinka heittelisi. Olet tosiaan oivaltanut joulun salaisuuden ♥ Jään miettimään sen rooli omassa elämässäni näin neljännen adventin kynnyksellä.

  VastaaPoista
 17. Lumiomena:
  Kiitos sinulle.Olen iloinen kun sanot noin mukavasti.Lämpöinen ajatus täältä pehmeän lumen kuorruttaman talon alta..kola-hommia huokaa mies.Lumienkeli päivä hihkuu kuopus:D

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi