maanantai 25. heinäkuuta 2011

n 10 tärkeintä kirjaa elämässäni


Valtakunnan salaisuus -Mika Waltari
Viisasteleva sydän-Jane Austen
Kotiopettajattaren romaani-C.Bronte
Saariston lapset-Astrid Lindgren
Kuulin pöllön kutsuvan-Margaret Craven
Talvilapset-Dea Trier-Morch
Lempeä syntymä-Frederick Leboyer
Elä tässä ja nyt-Elisabeth Kubler-Ross,David Kessler
Odottamaton kihlaus-Gunnar Widegren
Anna omassa kodissaan-L.M.Montgomery
Reggio Emilia ja lapsen sata kieltä-Karin Wallin
Muumipeikko ja pyrstötähti-Tove Jansson
Prinsessa-Gunnar Matsson
Kaksi -Märtä Tikkanen
-joitain näistä luen uudelleen joitakin en enää avaa-kaikki ovat hyllyssäni.Kirjojenkin tunnelmia täytyy säilyttää,vaalia.

(Nivea kosteusvoide.Ehdottomasti sininen peltipurkki.
Marseil nestesaippua
Chanel no 5. Ei muuta kosmetiikkaa .Olen tylsä)

21 kommenttia:

 1. Ihanaa kun mainitsit Waltarin valtakunnan salaisuuden, hieno kirja, joka on jäänyt muiden MW:n historiallisten romaanien varjoon.

  Anna omassa kodissaan <3 siinä on ihan omanlainen, merellinen ja haikeansuloinen tunnelmansa.

  Hyviä päiviä, Maria!

  VastaaPoista
 2. Olen istunut Karin Wallinin kanssa junassa Hki-Turku matkalla Reggio-seminaarin Tukhilmaan. Hön - taidekasvattaja - minä ns tavallinen kasvattaja. Molemmilla juuret Reggio Emiliassa. Kun tapaamme seuraavan kerran, jutellaan...

  VastaaPoista
 3. ajattelin tänään kirjastossa näitä kirjalistoja, enkä muistanut mitään. mietin omaa listaa. listat on kyllä kivoja, itsellekin huomata mitä sinne tulee.

  rohkeutta ja jaksamista... silloin kun mun pappa meni, se vain kuihtui ja katosi, vanhainkodissa, se oli ihan varmasti parempi paikka, minne sitten menikin. siitä on jo 16 vuotta.

  VastaaPoista
 4. Lukemattomista minua listassasi alkoi heti kiinnostaa Odottamaton kihlaus. En ole siitä ennen kuullutkaan, mutta jotenkin kiinnostuin.

  Prinsessa minulla on hyllyssä, äitini vanha (hänen lempikirjansa), mutta en ole lukenut! Täytyy heti korjata tämä asia.

  Reggio Emilia on kuulunut läheisesti elämäämme ja tulee aina kuulumaan. Olen myös lukenut tuon ja haaveillut reggio emilia-pedagogiikan opettajuudesta. Kouluissa sitä ei vieä Suomessa ole, ei ainakaan täällä. Sen järkevämpää kasvatusmetodia ei minusta ole.

  VastaaPoista
 5. Maria Sininen :Noonpä mietin tuota Waltaria ja Sinuhea-ja vaaka kallistui kuitenkin tähän-Annoista tuo kirja on rakkain nyt mutta pidän kovin myös Annan perheesrä...ja Rillasta.Hyvää tätä päivää sinulle.

  Lissu:Voi kyllä vaan jutellaan !Paljon lisää!Luin eilen autossa taas kirjaasi .Kiitos vielä lainasta!

  ♥ hannele kiitos!

  Hannna:Juuri noin mietinkin listaa-halusin ajatella itsekkäästikin itseäni ja olen yöllä valvoessani "selaillut" ajatuksissani läpi itselleni tärkeitä kirjoja ,jotka ovat olleet tärkeitä maailmoita minulle kulkiessani tähän päivään joka juuri on alkanut aamupuuhissa.Kiitos sanoistasi.Ne ovat lämmittäviä.

  Liivis:Tuo kasvatusmetodi toimii kyllä teemme sitä mahdollisuuksien mukaan todeksi arjessamme täällä missä teen töitä.Mutta se vaatisi enemmän ja lisää itseltä sitää pitää opetella itsekin joka päivä ja sille pitäisi olla aikaa kunnolla varsinkin dokumentointiin-mutta olen iloinen työssäni että asiat itävät ja juuri tapasin uimahallissa tulevan oppilaan vanhemman joka oli iloinen siitä että lapsensa tulee ryhmäämme kuten edellinenkin juuri työtapamme takia.Työyhteisöni toimii kukin ajatellen samoin .Lasta ei hoputeta vaan kuunnellaan ja annetaan mahdollisuuksia löytää itsensä.Tuo Widegrenin kirja on huikean suloinen !Jos et mistään sitä saa voin lainata jos lupaat kautta kiven ja kannon pitää hyvää huolta-se on nimittäin täydellinen irtolehti painos vuodelta 1948 kummiltani.

  VastaaPoista
 6. Anteeksi taas kirjoitus virheeet !Mamma saa uudet lukulasit kolmen viikon kuluttua:D
  siihen asti menen "noin "tuntumalla näitä näppäimiä.

  VastaaPoista
 7. Ihana lukea toisten listoja ..
  saada niistä inspiksiä, ideoita..
  Waltari kiinnostaa eniten..
  Minäkin taidan laittaa listan vaikka viidestä =)

  VastaaPoista
 8. Sinun kirjalistassasi on paljon sellaisia kirjoja, jotka ovat minulle rakkaita. Austenin, Bronten, Lindgrenin, Montgomeryn, Janssonin ja Matssonin kirja. Nyt tuli sellainen olo, että haluaisin lukea Prinsessan uudelleen. Luin sen joskus hieman yli kaksikymppisenä miltei yhdeltä istumalta. Tuon Talvilapset muistan äitini hyllystä. Millainenhan se mahtaisi olla?

  Sinun kosmetiikkalistasi on ihana. Mitä muuta sitä oikeastaan tarvitseekaan?

  VastaaPoista
 9. Valtakunnan salaisuus on minunkin tärkeissäni :) Ja kosmetiikkalistamme on samanlainen, paitsi ettei minulla ole muuta kuin tuo Nivean sininen! :D
  En käytä edes shampoota nykyään kun nahka ei tykkää.

  VastaaPoista
 10. Rakastuin Tikkasen Kaksi-kirjaan, luin sen viime kesänä. Nyt kiehtoo listaltasi Talvilapset ja Kuulin pöllön kutsuvan. Ihan vain nimien takia, vieraita ovat mulle.

  Olen ajatellut sua. Kovasti.

  VastaaPoista
 11. Minulla on viime viikkojen aikana käsissä viihtyneet lähinnä sinun mainitsemasi 'pitelykirjat' :) Maija Paavilaisen Tähtisadetta-teos on ilahduttanut minua paljon - kiitos sinulle siitä <3

  VastaaPoista
 12. Hanne:Tuo Waltari on upea.Jos et ole lukenut suosittelen lämpimästi.Ja odotan sinun listaasi:D

  Katja sukulaissieluni♥
  Talvilapset on rankan kaunis.Pidän siitä ihan hirmuisesti mutta se ei todellakaan ole helppo tai vaivaton kirja,ja luulen että se on nimenomaan kirja josta joko pitää tai ei.Ei oikein sellainen luen muutenvaan...
  Ja kiitos sanot ihanasti kosmetiikastani:D
  Halit!

  Maahiska:Voi en arvannut ja toisaalta juuri sinäkin pidät tuosta Waltarista.Hyvää ola sinulle sinne hurjan aherruksesi keskelle.Olet ollut ajatuksissani.

  Satu kulta kiitos!Ja lue vaan luulen että pidät...Kaksi on rakas itselleni kuten myös Vuosisadan rakkaustarinakin...ja Tikkasen H: Kulosaari kirjat viiltävyydessään...

  Tirlittan kulta tuo pitely kirja on kirja josta itsekin pidän juuri nyt hurjasti-on ihanaa saada se itsekin ja antaa se ystävälle♥ Paavilainen on merkillinen sanan ja kuvan taituri -hänessä on jotain samaa kuin Kamujen piirroksien oivalluksissa-paitsi että näkökulma on naisen.Parhainta vointia sinulle oikein lämpimästi!

  VastaaPoista
 13. Voi Talvilapset! Kuuluu minunkin tärkeimpiini. Jännä nähdä se listallasi.
  Olen parhaillaan onnellisesti Austen-putkessa; luen uudelleen vanhoja tuttuja ja yritän löytää Viisastelevan sydämen, koska sitä en ole koskaan lukenut. Emmasta ja Ylpeydestä ja ennakkoluulosta on ilmestynyt uudet ruotsinkieliset käännökset, niitä luen. Ja muumipeikkoa pienelle ihmiselle, joka äkkäsi yhden muumikirjan akateemisessa ja rakastui siihen ensisilmäyksellä.

  VastaaPoista
 14. Kun ensimmäistä kertaa luin Reggio Emilian metodista olin aivan lumoissani, käytäntö ja syvempi tuntemus itseltäni aiheesta vielä puuttuu - siinä unelmaa.

  Aivan totta mitä sanot, kaikkia kirjoja ei halua lukea uudelleen, vaan haluaa säilyttää lukukokemuksen ainutkertaisuuden.

  VastaaPoista
 15. Prinsessa minulla äidin siskolta minulle siirtyneenä aarteena. Muumien elämän viisauksista en kylläänny ikinä. Ihanaa, että tulevat taas telkustakin. :)
  Reggio Emilia sai minut kiinnostumaan. Tässä oli mulla aukko tietämyksessäni. Luin yhdistyksen sivuilta ja kuljin linkkejä. Missä määrin teillä tällä työssä menette?! Suomennettu runo lapsen sadasta kosketti. NAppaan sen itselleni muistiin. Niin totta sen kertoma.
  Ihanaa löytää joku, jolle Chanel no 5 on "se" tuoksu. Minun oma myös. JA oliivisaippua Indiskan löytö, jolle olen aivan myyty:)

  Tylsä on väärä sana. Ehdottomasti. Olet aivan muuta:)

  Voi hyvin. Halauksin täältä paahteisen päivän kulun keskeltä. Suussa pinaattikeiton pehmeä maku.

  VastaaPoista
 16. Pirkko Austen putki on aika ihana putki:D Toivottavasti saat vaikka kirjastosta tuon mitä et ole lukenut-siitä on tosi viehättävä elokuvakin -en tarkoita uusinta filmausta vaan sitä aiempaa-tykkään kovin!Talvilapset ovat unohtumaton matka äitiyteen.

  meillä suvun pienin sanoo edelleen pappa sujuvasti papalleen (mutta johtuu ihan varmasti :) vain muumien katselusta:))

  Merruli:Unelmia voi tehdä todeksi vaikka pienin askelin...huomasin sen arjessani kotonakin -siis Reggio Emilia työskentelytapaa- ei vaan kouluissa tai pk:ssa vaan omassa arjessa-antamalla tilaa lapsen omille oivalluksille ,erhdyksille ja onnistumisen ilolle-ja muistaa että aikuisenakin se on ihan yhtä luvallista minusta jopa suotavaa...Kaikkea hyvää kesääsi edelleen♥

  Tinttarus:Taidan poiketa pian Boby shoppiin ♥ ja postiin:D
  Kiitos sanoistasi !Olet uskomattoman suloinen ystävä.

  VastaaPoista
 17. Tämä kirjalistaus on ihana. Minulle siinä kolahti Prinsessa, jonka toivoin noin 10- vuotta sitten lahjaksi, ja mieheni sen divarista löysikin. Anna ja Gilbert- elin heidän kanssaan teini-ikäisenä. Lempeä syntymä- aihe, josta jaksaisin puhua aamuun. Äidin ja lapsen oikeudesta siihen.
  Emilio Reggio, iskee myös. Kiitos, pitäisikö tehdä joskus itse sama?

  VastaaPoista
 18. Voi Helena !Tee oma listasi !Haluaisin lukea sen.Kiitos sanoistasi.Ihmeellistä juuri sinua mietin tänään kun kohtasin niin suloisen uuden äidin pienensä kanssa töissämme.Meillä voisi olla paljon puhuttavaa -luulen- yhdessä.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi