torstai 9. lokakuuta 2014

Tänään selailin lääkärikäynnillä odotellessani lehteä ilman kansia.Ja kuin lahjana löysin Merete Mazzarellan haastattelun sieltä.Hän pohti haastattelussaan mikä tekee perheestä kokonaisen.Hän oli valinnut annetusta sanaluettelosta viisi sanaa:Perhe,Ikä,Tulevaisuus,Rakkaus ja Ilo,joita käsitteli laajemmin.Samat sanat olisin valinnut itsekin.
Tulevaisuudesta hän kirjoitti mm näin"Mielestäni tulevaisuus liittyy toivoon ja siihen,että uskallan odottaa elämältä hyviä asioita.Keskityn tähän hetkeen,intensiivisesti.Voin kirjoittaa ja tehdä mielekkäitä asioita.Se on pieni unelma.Ilo on sana joka sitoo yhteen kaikki valitsemani sanat."
Tänään on ollut hyvä ,ihanan tavallinen päivä.Ainutlaatuinen.

18 kommenttia:

 1. Mazzarellalla on niin paljon viisaita ja lämpimiä ajatuksia! Juuri tänään, kun ei ollut parhaimpia päiviäni, mieleeni tuli monta hänen kirjaansa, joihin haluan kurkistaa uudestaan ja ammentaa sieltä intoa. Heti tuli parempi olo. Ja nyt tämä Sinun postauksesi -- täytyy uskaltaa odottaa elämältä hyviä asioita! Juuri näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mua hymyilyttää täällä kun luin viestisi täällä !Kyllä täytyy uskaltaa odottaa .
   Haluan lähettää sinulle paljon valoa ja iloa lokakuiseen viikonloppuusi.

   Poista
 2. Kaunis kuva,ja niin hyvä kuulla että on ollut mukava päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael kulta eilen oli sellainen päivä jolloin tuli hyvä mieli ja nöyrä olo kaikesta siitä mitä olen kolme vuotta sitten sairastuttuni saanut kokea.Niin lämmintä hoitoa ja asioideni eteenpäin kuljettamista.Ihmettelen sitä.Minäkin vain pieni ihminen.
   Hali.

   Poista
 3. Maria, tämä blogisi ajatuksineen on varsinainen elämän suola. Se on viisautta, lämpöä, sydämellisyyttä, tarkkanäköisyyttä. Täällä käydessä ajatukset täyttyvät, akut latautuvat ja silmätkin saavat osansa kauneudesta kuviesi kautta. Kiitos! Ainutlaatuista loppuviikkoa sinulle t. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nina kulta kerron sinulle salaisuuden.Olen ollut lopettamassa jo muutamaan otteeseen uuninlämmittämistä täällä ja sinä olet kummallisesti saanut minut muuttamaan ajatukseni:)
   Kiitos viesteistäsi täällä.Toivon sinulle onnea ja iloa niin tähän syysiltaan kuin huomiseenkin sellaisena kuin se sinun elämäsi tilanteissa on odottamassa.
   Maria

   Poista
  2. Maria, sanasi ovat kaunein tunnustus, jonka lukijana voi saada. Se vetää nöyräksi. Kirjoittajan ja lukijan ajatusten vuorovaikutus, joka vie molempia eteenpäin. Se on onnekasta. Kiitollisena, Nina

   Poista
 4. Sitä tavallista arkea on suurin osa päivistä, hyvä että ne osaa nähdä ainutlaatuisina päivinä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni ystäväni taidan olla hupsu mutta rakastan tätä arkea sellaisenaan ja sitä että illaksi pääsen kotiin.
   Kiitos kun olet siellä.

   Poista
 5. Voin yhtyä myös tuohon Mazzarellan ajatukseen. Mutta nuo luetellut muut hämmentävät vähän, pitäisi nähdä ne avattuna.
  En tiedä mikä on tehtävän sanaluettelo ollut, mutta minulla viiden tärkeimmän perhe-määritelmän joukkoon kuuluisi sanat kunnioitus ja vapaus. Eikä toista ilman toista. Näistä jälkimmäinenkin vaatisi hieman avaamista, mutta jääköön nyt.

  Ja niin, juuri tämä hetki on aina se paras, etenkin jos mitään ei tapahdu. Sen kun muistaisi.

  VastaaPoista
 6. Liivia listassa olivat myös tuo vapaus ja kunnioitus mietin niitä itsekin ja ajattelen ne kuuluvat rakkauteen.Rakkautta ei ole minusta ilman vapautta eikä kunnioitusta .Tuo lehti oli vähän huvittavasti ET-lehti (tarkoitan etten juurikaan sitä lue tavallisesti,mutta tuo artikkeli oli hyvä) josta nappasin mukaan myös yhden ruokaohjeenkin-tunnustan sen tässä:D
  Minä nautin juuri siitä että arki on tylsääkin ja arvattavaa-niin monta vuoristorataa on pitänyt kulkea.
  Olipa mukavaa kun kävit täällä.
  Hyvää syksyä sinulle lämpimästi.

  VastaaPoista
 7. Luen just yhtä Merete Mazzarellan kirjaa. Hän kirjoittaa jotenkin siten, että on luettava hitaasti ja mietiskellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen samoin.Rauhassa ja nauttien hänen kirjoistaan saa eniten aikaa miettiä ja "keskustella"hänen kanssaan.

   Poista
 8. Viisas nainen Mazzarella. Ja minäkin uskon, että kyky suunnitella tulevaa ja unelmoida on pelastus vaikeina päivinä. Silloin pitääkin ehkä kääntää katse vähän eteenpäin ja sitten taas jaksaa eteenpäin. Vaikka muuten pyrinkin elämään tässä hetkessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmat ovat joskus arjessa kuin pelastusrenkaita.Ja tässä ja nyt on kyllä paras.Samaa ajattelen itsekin.Lämmin ajatus sinulle!

   Poista
 9. Lämpimiä ajatuksia juuri tähän päivään, tähän hetkeesi. Luulen, että arjestasi perheesi kanssa löytyvät ne kauneimmat sanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirlittan kiitos ajatuksistasi kovasti-ne lämmittivät tänään kovasti.Oli hyvä rankka päivä.

   Poista

Kiitos ajatuksestasi