perjantai 7. elokuuta 2015

"Muumipeikon äiti istui katolla sylissään käsilaukku,ompelukori,kahvipannu ja perhealbumi.Hän siirtyi silloin tällöin nousevan veden tieltä,sillä hän ei pitänyt siitä ,että hänen häntänsä roikkui vedessä.Ei varsinkaan nyt kun oli vieraitakin.
-Mutta koko kalustoa me emme voi pelastaa,sanoi Muumipappa.
-Rakkaani,sanoi Muumimamma.Mitä me teemme tuoleilla ilman pöytää ja pöydällä ilman tuoleja?Ja mitä iloa meillä on vuoteista jollei ole liinavaatekaappia?
-Olet oikeassa,myönsi Pappa.
-Ja peilikaappi on hyvin hyvä olla,sanoi Muumimamma lempeästi.Tiedäthän miten hauska on peilailla aamuisin.Muuten ,hän jatkoi hetken kuluttua,leposohvalla on mukava loikoa ja ajatella iltapäivisin."
Tove Jansson Vaarallinen juhannus
Kesäni on ollut kaunis ja kiireetön.Luulen että elokuu antaa vielä lämpöä paljon.
Olen tavannut usein meren.

4 kommenttia:

 1. Voi Maria, kiitos tastä kovasti. Tuo kuva ja teksti kolahti just tosi kovasti. Ja tajusin, että Vaarallinen juhannus on se, mikä mulla on lukematta, kaikki muut on selattu jo lukioaikana (matikan ja ruotsin tunnit kuluivat paremmissa merkeissä :D ). Onneksi sekin on kuitenkin omassa hyllyssä, etsin sen heti sängyn viereen. Kiitos.

  Meren tapaaminen on niin tärkeää. Minä kävin kahtena arkiaamuna sen luona :) Ja elokuu on ihana, niin kesä nyt!

  Voi hyvin, ystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinen että ilahduit Satu!Ja hyvä että huomasit tärkeän asian :D
   Elokuu on kaunis ja lempeä.Hyväätekevä kesä jatkuu -tosin tänään kuin yhteisestä sopimuksesta sanoimme kuopuksen kanssa ihan odottamatta samaan aikaan ääneen -jouluun on enää 139 päivää:DD
   kiitos yritän jaksaa nyt on ollut hyvä.

   Poista

Kiitos ajatuksestasi