maanantai 4. huhtikuuta 2011

tänään



mietin tätä kaikkea töissäni.

23 kommenttia:

 1. Auringonlaskua? Origameja? Ihania molemmat. <3

  VastaaPoista
 2. Katja/Lumiomena:Vanhemmuutta ja auringon laskuja joita itsellä takana ja lapsella edessä...ja lapsia töissä vanhempineen.
  Tänään ajattelin että jaksanko enää tätä työtäni.Rasistisia ajatuksia pulpahtaa juuri toisista kulttureista tulleilta lapsilta eniten tai herkimmin...
  Origamit ovat ihania ♥
  Halit.

  VastaaPoista
 3. Tai suvaitsemattomuus liittyy meillä tiettyihin kansallisuuksiin.Ne nousevat herkimmin esiin joillakin.meilläkin ryhmässä kuutta erikansallisuutta parhaillaan.Ja huomaan että asioita joutuu jostain syystä todella käsittelemään ihan joka päivä ja monen monta kertaa eritilanteissa.Vanhempien puhe ja ajatukset tuntuvat olevan kovin erilaiset kotona kuin esikoulun eteisessä tai palavereissä.

  VastaaPoista
 4. It's you who folded small origami? I like this picture. Have a good week!

  VastaaPoista
 5. Kurja kuulla, että rasistisia ajatuksia on eniten joillan maahanmuuttajilla. Täällä syrjäseudulla sellainen ei vielä ainakaan onneksi näy, vaikka maahanmuuttajia näkyykin. Kyllä ne ovat meidän lapset jotka rasistisia ovat. Päivittäin kuulen kuinka koulun pihalla pilkataan mustasta ihosta jne.
  Maahanmuuttajavanhemmat ovat kertoneet kuinka heidän kimppuunsa käydään kaupoissa ja bussipysäkeillä, ja kimppuun kävijät ovat perheellisiä aikuisia. Todella kurjaa.

  VastaaPoista
 6. Menthe Blance:
  My pupils:D
  Have a nice week 1Did you bace those coocies??

  Liivia:Ei kaikilla maahanmuuttajilla vaan meillä se näkyy tietyillä kansallisuuksilla joiden lapset ja vanhemmat ajattelevat ja toimivat kuin olisivat parempia kuin muut......tummaihoiset tai ihon väriltään tummemmat eivät juuri "vittuile"toisille...tämä rannikko elää uskomatonta aikaa siinä että perheet ovat pää osalta muualta tulleita -ja sitten on tuollainen"kultahammas" rannikko jossa rinnalla erittäin vauraita perheitä-ja kadun toisella puolella kaupungin vuokrataloissa elävät toisenlaiset ja tilanteessa olevat perheet-huomaan että olen todella kulttuurien solmukohdassa töissä.
  Tuota mitä kerroit vanhempien kokemuksista ei juuri meillä .Ne ovat nuoret jotka tappelevat keskenään..
  Mutta kurjaa yhtä kaikki.Tänään oli muutenkin rankka päivä.Ajattelin että en enää jaksa.Mutta huomenna on vaan poljettava jatkamaan.Voimaa sinullekin!Ja onneksi työpaikan ja kodin välillä välimatkaa muutama kilometri.On ilo olla tavallinen kahden kulttuurin duunari äiti:D

  VastaaPoista
 7. Dear Maria,
  I don't understood a word - but I'm touched...
  Love, Ariane.

  VastaaPoista
 8. Joskus kyllä ja joissain tilanteissa lapsissa näkyy vanhempien virheet. Se on todella surullista. Onneksi kai näitä on vähemmän.

  VastaaPoista
 9. Ariane:
  Love,
  Maria

  Ceciilia:Onneksi on jonkun verran vähemmän mutta yllättävän paljon kuitenkin ja määrä tuntuu kasvavan.

  VastaaPoista
 10. Vilunväreet...

  Kaikki voima nyt sinun suuntaasi Maria!
  Olen ihan varma, että juuri Sinua tarvitaan paikallasi siellä uunin ääressä, mutta myös siellä sorvin ääressä, taimitarhallasi.
  Älä polta itseäsi loppuun!
  Lämpimin ajatuksin Minna

  VastaaPoista
 11. Yhdyn Rva Pionin sanoihin. Upeaa, että sinä näet ja kuuntelet, et sulje silmiäsi ja korviasi! Se on rankkaa, mutta autat läsnäolollasi varmasti montaa pientä ihmistä! Lämmin ajatushalaus <3

  VastaaPoista
 12. Rva Pioni:Kiitos.Kovasti sanasi ovat tärkeät ,
  oikein lämmin ajatus myös sinulle.

  Tirlittan:Voi kiitos sinä siellä!Ajattelen ,että mua tarvitaan ja tiedän etten ole korvaamaton, mutta tiedän myös ,että meitä on liian vähän kentällä joten mun on pakko jaksaa jaksaa tätä vielä -ainakin pääsiäislomaan asti.
  Halit myös sinulle♥

  VastaaPoista
 13. oh I love that mobile...(for the rest I have no idea what you are talking about, I wish that the "babylon fish" that goes in your ear and translate every language in the universe really exists!: )))

  VastaaPoista
 14. Voi kun tämän saman saisi tänne ruotsiksi, ja kaikki vanhemmat näkisivät tämän!
  Ikävä kyllä, täällä ulkomaalaiset sortavat toinen toistaan eniten :((

  Maria, blogissani on sinulle jotain <3 !

  VastaaPoista
 15. Pysähdytti. Itketti. Kosketti.
  Mihin tämä maailma oikein kulkee?!!?!
  JAksamista sinulle pienien parissa. On hyvä, että joku jaksaa aidosti välittää ja rakastaa, sinun laillasi.
  Surullista, että arvomaailma on myllertynyt liian monen ihmisen sydämessä. Ja sitten on niitä sydämettömän oloisia.

  Juuri havahdun, että olen saanut olla turvassa tältä kaikelta ja elokuussa täytyy taas jaksaa.

  Olisipa enemmän kaltaisiasi!♥

  VastaaPoista
 16. Samassa maailmassa töitäni tekevänä ymmärrän ajatuksesi hyvin, myös sen, että voimat uupuvat. Lapsille haluaa tarjota parasta ja kun siltä tunnutaan vievän pohjat, olo on voimaton. Voimia sinulle!

  VastaaPoista
 17. Not yet ... I hope this week! When I cook your recipe, I'll do photos: promise! And await your visual verdict ;))

  VastaaPoista
 18. La casita:
  We are talking about what is to be a child or a teen in Finland today...
  You are so lovely and made me happy
  xx
  maria


  Kirsikka:Kiitos ja niinpä!Tätä keskustelua ja pohdintaa käydään varmasti ympäri maailmaa.
  Kiitos käyn kurkkaamassa:D


  Tinttarus:Nauti vielä olstasi irti tästä arjesta!Ja kun se alkaa et huomaakaan kun se kuljettaa sinua mukanaan ja jaksat hyvin.Kiitos sanoistasi♥

  Eloise:Työ on tärkeää minulle mutten enää annan sen kuluttaa itseäni puhki -sen opin n viisi vuotta sitten .Olen ehkä "tyly" mutta ajattelen nykyään, että se riittää kun teen parhaani- en revi itseäni loppuun enää. Mutta koskaan en halua lopettaa tämän työn ja siihen liityvien asioiden tutkimista ,kuuntelua ja pohtimista.Kiitos voima lähetykseltä :D samoin niitä lämpimästi sinulle!


  Menthe Blanche:I wait for your coocies:D and I hope you like them
  xx
  maria

  VastaaPoista
 19. saman opin minäkin... vuosi sitten. Toisinaan ne omat rajat pitää löytää kipeän kautta. Eikä se ole tylyyttä, että tekee töitä omien resurssien puitteissa - se on viisautta. Vaikeinta on ollut ehkä hyväksyä se, ettei kykene kaikkeen, ei vaikka miten haluaisi. Se, että tekee parhaansa, on vähintäänkin riittävää!

  VastaaPoista
 20. Eloise:Kiva kun piipahdit vielä!Mietin sanoinko turhan suoraan miten ajattelen nyt mutta huomaan että ymmärrät:D voimia sinullekin ja se että on riittämätön olo joskus:) (aika harvoin toisaalta)kertoo kai että on tunteva ihminen.
  Hyvää huomistakin päivää sinulle oikein lämpöisin ajatuksin
  maria

  VastaaPoista
 21. Hannele mummu:hyvä ja minäkin toivon voivani tehdä samoin.

  VastaaPoista
 22. Niin :), tunteista ja työhön sitoutuneisuudestahan se kertoo. Ei tätä työtä ilman tunteita voisi edes tehdä... Jaksetaan, ihanien pienien murujen kanssa :).

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi